– Vipers hadde ikke hatt sjanse mot et Larvik på full styrke

Ole Gustav Gjekstad innrømmer at Vipers har et stykke frem til Larvik-laget fra storhetstiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se toppkampen Vipers Kristiansand – Larvik onsdag fra kl. 20 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo

Etter mange år der pokalene trillet inn men millionene rullet ut, er det nå tæring etter næring i Larvik.

Forrige sesong tok Vipers Kristiansand over håndball-tronen i Norge. Klubben vant serien, cup og sluttspill – slik Larvik hadde for vane.

Onsdag kveld er det toppkamp mellom de to lagene som har startet sesongen uten poengtap. Vipers er klar favoritt mot den tidligere håndball-storheten.

– Vi må ta en fot i bakken, sier Geir Oustorp.

Spillerflukt
Han har tatt over som hovedtrener i Larvik etter at Tor Odvar Moen ikke fikk fornyet kontrakten.

– Vi må forholde oss til realitetene i økonomien og har tatt konsekvensen av det. Hvis klubben blir nummer tre, slik mange tipper, så står det godt for meg. Det er bedre enn å dure på å være konkurs til jul.

– Så nå er det tæring etter næring?

– Ja, det er det jo nå, sier Oustorp.

Larvik har vært nær konkurs de siste sesongen etter at feilslåtte investeringer kostet klubben millionbeløp. Og stjernespillerne er borte.

Oustorp var assistent i klubben forrige sesong da Larvik mistet 10 spillere.

Før denne sesongen forsvant Thea Mørk og Kristine Breistøl til Danmark. Linn Kristin Riegelhuth Koren er ikke tilbake etter å ha blitt mor.

Tinge Stange er gravid og Cassandra Tollbring røk korsbåndet rett før sesongstart. Og det er ikke lenger bare å hente inn nytt i Larvik.

Ved siden av skapet på klubbkontoret med alle pokalene, henger det en lapp med datoer for loppemarked.

Det har vært mange kronerullinger og det blir mye dugnad. Det er nye tider i Larvik.

– Jeg sa selv til styret før jeg tok jobben at det måtte ryddes opp. Vi kan ikke finne på noe tull, sier Oustorp som har permisjon fra sin jobb i politiet for å trene Larvik.

– Det er noen millioner i forskjell på utgavene som tok titler i alle år og den vi har i dag. Vi må ta ett skritt tilbake for å ta to fram, konstaterer han.

– Men vi har begynt på noe bra, og vi skal komme tilbake, det er jeg sikker på.

Larvik-trener Geir Oustorp var flink med Byåsen og Glassverket den gang Larvik var på topp.

– Når det er trøbbel med økonomen da ringer de til Geir, sier Geir Oustorp, som mener han er flink til å få ut maks av det han har til disposisjon.

– Vipers har gjort mye riktig
​Litt ironisk er det at treneren som fylte skapene i Larvik med gull, Ole Gustav Gjekstad, nå trener Vipers som er Larviks største konkurrent.

– Vipers har gjort mye riktig, og klubben har fått inn han som har tatt flest medaljer her. Men det tar tid før Vipers blir det Larvik var, mener Oustorp.

Det er Gjekstad enig i.

– Den tronen Vipers erobret er ikke bygget i solid stein. Det er flere som vil kjempe om den. Posisjonen i Norge som Vipers tok etter forrige sesong kom fordi Larvik ble betydelig dårligere. Vipers hadde ikke hatt sjanse mot et Larvik på full styrke, men det handler om å ta sjansen når den dukker opp, sier Gjekstad.

Og den sjansen tar den tidligere Larvik-treneren i Vipers.

– Jeg har fortsatt mye av sjela mi i Larvik, men nå er det Vipers som gjelder.