I LANDSLAGSVARMEN: Eirik Holmen Johansen har en fortid i Manchester City. Nå er han i A-landslagstroppen for første gang.
I LANDSLAGSVARMEN: Eirik Holmen Johansen har en fortid i Manchester City. Nå er han i A-landslagstroppen for første gang. Foto: Wold, Ole Martin

Tidligere Manchester City-spiller inn i Norge-troppen

Eirik Holmen Johansen er kalt inn i Lars Lagerbäcks tropp. Landslagssjefen forklarer uttaket med at de trengte en keeper til på trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

André Hansen var hjemmeværende reserve før dagens uttak.

At Lagerbäck da valgte å kalle inn en annen keeper, fikk mange til å rynke på nesen.

Svensken forklarer at det var på grunn av treningssituasjonen, ettersom de alltid har pleid å være tre keepere på samling.

– Rune (Jarstein, journ. anm) var litt sliten etter trening i går. Vi bestemte oss etter det for at vi ikke ville miste noen på treningene, forklarer landslagssjefen.

– Om noe skulle skje i oppvarmingen, vil vi definitivt ha en keeper på benken. Da vi fikk tenkt oss om, var vi litt smartere enn vi var med en gang, følger han opp med et glimt i øyet.

Hansen kan fortsatt komme inn

Det er fortsatt en mulighet for at Hansen kan bli kalt inn dersom Jarstein blir skadet, men landslagssjefen hevder at de ikke har tatt stilling til scenarioet ennå.

– Det har vi ikke bestemt. Det tar vi da, sier Lagerbäck.

– Men det er en mulighet?

– Jeg har lært at man ikke skal stenge noen dører, humrer svensken.

Var i Manchester City

Holmen Johansen har 34 aldersbestemte landskamper, men ingen på A-landslaget.

Sandefjord-keeperen dro til Manchester City i 2008. I 2015 gikk ferden videre til New York City.

For et knapt år siden signerte 25-åringen for Sandefjord.

Han har spilt 24 kamper i Eliteserien denne sesongen. Sandefjord ligger desidert sist i Eliteserien med 16 poeng etter 25 kamper. Hvalfangerne har sluppet inn 48 mål.

Holmen Johansen er den andre spilleren som er kommet inn siden Lagerbäck tok ut den opprinnelige troppen.

Tidligere har Vegard Forren sluttet seg til troppen.

Tredjekeeper Sten Grytebust meldte nylig forfall til de kommende TV 2-sendte landskampene mot Slovenia og Bulgaria i Nations League.

Norge sliter med store skadeproblemer i forsvar. Birger Meling, Kristoffer Ajer og Tore Reginiussen er skadet. Håvard Nordtveit er suspendert mot Slovenia. Haitam Aleesami og Even Hovland kom inn i troppen for Meling og Ajer.

Her er troppen:
Keepere:
Rune Almenning Jarstein, Ørjan Nyland, Eirik Holmen Johansen
Forsvarere: Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Haitam Aleesami, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Sigurd Rosted, Jonas Svensson, Even Hovland
Midtbanespillere:​ Sander Berge, Mats Møller Dæhli, Iver Fossum, Markus Henriksen, Fredrik Midtsjø, Ole Selnæs, Stefan Johansen, Mohamed Elyounoussi
Spisser: Bjørn Maars Johnsen, Alexander Sørloth, Tarik Elyounoussi, Joshua King