NFF fremla onsdag tallene for første halvår 2018 for Eliteserien, OBOS-ligaen og Toppserien.

Her kommer det frem at toppfotballen på herresiden er høyere enn inntektene, mens toppklubbene på kvinnesiden går i pluss.

Dette er første gang siden 2013 at Eliteserien og OBOS-ligaen ikke går i samlet overskudd etter skatt.

Tallene for første halvår 2018 viser at Eliteserien og OBOS-ligaens driftsinntekter er på rekordhøye 854 millioner kroner. Men også driftskostnadene er høyere enn noen gang: 937 millioner kroner.

Etter blant annet inntekter fra salg av spillere viser resultatet et underskudd på 23 millioner kroner.​​

NFF ser med bekymring på at norske toppklubber på herresiden har økt kostnadene, uten en tilsvarende inntektsøkning.

– Det er bekymringsverdig å se at kostnadene har økt såpass mye, mens klubbene ikke har greid å øke inntektene tilsvarende. Klubbene tror på en bedring i sine prognoser for hele året, men det er viktig at det tas tak nå. Jeg liker heller ikke at så mange klubber får reaksjoner for å ikke nå målene i sine egne handlingsplaner, eller at så mange nye klubber må få på plass egenkapitalen gjennom høsten, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

I rapporten står det også Haugesund, HamKam, Nest-Sotra, Strømmen og Jerv må rapportere positiv egenkapital innen 31.10.18 å opprettholde sin klubblisens.

– Tallene til toppklubbene i Norge viser at kostnadsnivået har økt mer enn de har evnet å hente inn i inntekter det første halvåret. Selv om ingen klubber er i rød sone i Eliteserien nå, vil det ikke gå lang tid før flere vil falle ned i denne sonen om klubbene ikke snur den negative trenden, sier klubblisensansvarlig i NFF, Rune Nordhaug.

I Toppserien er Røa trukket ett poeng for ikke å ha nådd målet i sin handlingsplan for finansielt oppfølgingssystem.