– Lenge siden jeg har sett dommerne la det gå så lang tid

Det ble høy temperatur på isen da Vålerenga endelig vant igjen.

Vålerenga - Frisk Asker 4-0

Se boksekampen i videovinduet øverst!

Vålerenga slo tilbake etter to strake tap og vant toppkampen mot Frisk Asker 4-0 etter mål av Filip Gunnarsson, Tobias Lindström, Petter Grønstad og Thomas Olsen tirsdag.

– Vi var bra i første, så er Frisk veldig aggressive i andre og i tredje synes jeg vi kontrollerte bra og slapp til lite. Alt i alt vant vi fortjent, sier Vålerenga-trener til Roy Johansen til TV 2 etter kampslutt.

Kort tid etter at Lindström doblet Vålerengas ledelse på tampen av midtperioden, ble temperaturen på isen i Furuset Forum høy.

Shawn Szydlowski fra Frisk Asker og Axel Eidstedt fra Vålerenga barket sammen.

– Dommerne lar det pågå en stund. Hjelmer er av. Se her! Det er «fight night» i Furuset Forum, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk på bildene av de to kamphanene.

– Underholdende eller dumt

Det endte med at både Szydlowski og Eidstedt fikk fem minutters utvisning av dommerne pluss videodøminng

– Det er ikke så ofte vi ser det lenger, men ingen av dem så ut til å være spesielt skadet. Szydlowski går i garderoben og vinker til Klanen, kommenterte TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

– Jeg vet ikke om jeg synes det er underholdende eller dumt, men kanskje en blanding. Det er lenge siden jeg har sett dommerne la det gå så lang tid før de har grepet inn, fortsatte kommentator Skjelbæk.

TV 2s ekspert mener dommerne ikke kunne gjort så mye annerledes.

– Så lenge armene går som det der, er det vanskelig for linjedommerne å gå inn. Tar de tak i spillerne, blir det fort forsvarsløse samtidig, sier Erevik.

– Jeg tror ikke Anthony Joshua, Conor McGregor og de gutta blir særlig skremt av å se dette, for det er verken vanvittig harde slag, noen som gikk i isen eller livs- eller skadefare, kommenterte Skjelbæk.

Mesterlig keeperspill

Vålerenga ledet 2-0 inn i den tredje perioden, og gjestene fra Asker presset på for en redusering, men ble stoppet en av glitrende Vålerenga-keeper Steffen Søberg.

– Vi var bra i første, så er Frisk veldig aggressive i andre og i tredje synes jeg vi kontrollerte bra og slapp til lite. Alt i alt vant vi fortjent, sier Vålerenga-trener til Roy Johansen til TV 2.

I andre halvdel av tredje periode punkterte Vålerenga kampen.

– Vi håpet på spenning og nerve i tredje periode, men to litt vel enkle mål har gått inn for Vålerenga, sa Skjelbæk.

Sparta vant for øvrig 5-0 hjemme i Sarpsborg mot Ringerike tirsdag.