Thoresen-brødrene utestengt i flere kamper

Patrick og Steffen Thoresen er utestengt i tre og to kamper etter ulovligheter i kampen mot Stavanger Oilers i helgen.

Se episoden i videovinduet øverst!

Steffen Thoresen fikk matchstraff etter å ha stukket Oilers Brandon Burlon med kølla, og idømmes to kampers karantene.

I samme kamp «hevnet» broren Patrick seg med å takle samme spiller ulovlig.

For den episoden har disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund også ilagt storebror en karantene, som gjør at Storhamars kaptein må stå over kampene mot Ringerike, Lillehammer og Vålerenga.

– Patrick Thoresen oppsøker utelukkende situasjonen for å takle eller slå mot Burlon som i denne situasjonen ikke er taklingsbar. Burlon er i allerede er i en eksisterende situasjon, med en annen spiller, og anses som å ha liten eller ingen mulighet til å forsvare seg i denne situasjonen. Treffpunktet er i sin helhet motstanders hode, taklingen eller slaget anses for å være av moderat kraft, men finner at skaderisikoen økes av de øvrige momentene nevnt over. Dette er en type handling som er uønsket i ishockey, heter det blant annet i utvalgets begrunnelse.

Bradon Burlon på sin side er utestengt i fire kamper etter en knetakling mot Storhamars 19-åring Simen André Edvartsen, i den samme kampen.

Burlon ble tidligere i sesongen ilagt tre kampers karantene for å ha stukket en motstander med kølla i en kamp mot Ringerike 20. september.

(©NTB)