CHAMPIONS LEAGUE-SPILLER: Martin Linnes har vært i aksjon i begge Galatasarays kamper i Mesterligaen i høst.
CHAMPIONS LEAGUE-SPILLER: Martin Linnes har vært i aksjon i begge Galatasarays kamper i Mesterligaen i høst. Foto: Miguel Riopa

Linnes: – Det er mange kule klubber og ligaer som frister

Martin Linnes (27) er åpen for å forlenge med Galatasaray, men mener hans tjenester bør interessere også andre klubber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Linnes' kontrakt med Galatasaray løper ut etter inneværende sesong. Skal vi tro tyrkisk presse, ønsker storklubben å forlenge med den norske landslagsbacken.

– Jeg er inne i mitt siste kontraktsår, så det er naturlig å begynne å planlegge veien videre. Det er en god dialog der nede og de virker positive til å ha med meg videre. Jeg ser an fremtiden og vurderer hva som er best for min og klubbens del. Det er veldig positivt at de fortsatt vil ha meg der, samtidig som jeg er åpen for andre ting hvis noe skulle dukke opp. Vi får nesten bare se hva som skjer, sier Martin Linnes til TV 2.

Linnes sier at det så langt ikke har vært konkrete forhandlinger med Istanbul-klubben som topper den tyrkiske superligaen etter åtte serierunder.

– De har gitt beskjed om at de kunne tenkt å ha meg med videre. Det er hyggelig å vite at man er en del av planene videre, så får vi se hva det blir ut av det, sier den tidligere Kongsvinger- og Molde-spillleren.

Martin Linnes holder samtidig døren på gløtt for andre klubber.

– Jeg kunne tenkt å være der en stund til. Jeg har fått skikkelig sving på karrieren der nede. Samtidig er det mange andre kule ligaer og klubber som frister, så får vi se hva som dukker opp. Akkurat nå er jeg fornøyd med å være der jeg er, sier Linnes.

Forventer lønnshopp

Ifølge Fanatik kan Linnes vente seg en lønnsøkning fra drøyt ni millioner kroner i året til en årslønn på over 14 millioner kroner om han forlenger.

– Jeg har litt mer å slå i bordet med nå enn da jeg kom dit fra Molde og ikke hadde vist all verden. Det har gått veldig bra de to siste sesongene og jeg har vist meg som en viktig del av laget og som en fin type. Jeg håper og tror at det kan bli et lønnshopp, så får vi se hva det blir til, sier Linnes.

Med den nåværende avtalen står Linnes fritt til å forhandle med andre klubber fra nyttår og signere vederlagsfritt på en kontrakt fra neste sommer.

– Har det dukket opp noen andre muligheter?

– Ikke noe konkret, men vi får se. Jeg spiller i en toppklubb i Tyrkia og får Champions League-kamper utover, så det bør være interesse. Vi tar det når det nærmer seg jul. Da er det tid for sånt, sier Linnes.

Hard konkurranse

27-åringen fra Sander konkurrerer med den tidligere Bordeaux- og Sevilla-spilleren Mariano om en plass på Galatasarays høyreback.

– Jeg konkurrerer mot en brasilianer med utrolige kvaliteter. Det er tøff konkurranse, men jeg har fått de viktigste kampene og er betrodd på den måten. Jeg har helt klart tillit og troen. Det er tett med kamper, og selv om jeg klarer å spille alt, er det fornuftig å rotere litt med to så jevngode og gode backer, sier Linnes, som har spilt begge kampene i Champions League.

– Jeg tolker det som at de liker typen og stoler på meg når det virkelig gjelder. Det setter jeg pris på og tar med meg og bygger selvtillit. Jeg har fått to veldig gode Champions League-kamper og én seriekamp. Det ser bra ut, og jeg har et godt forhold til trenerteamet. Vi har en god dialog med det med spilletid, og det blir bare mer og mer nå, vil jeg tro, sier Linnes.

På landslaget kniver han med både Omar Elabdellaoui og Jonas Svensson om en plass på høyrebacken, men mot Slovenia og Bulgaria i Nations League kan Linnes være aktuell for en plass på venstrebacken med Rosenborg-spiller Birger Meling ute med skade.

– Jeg har spilt venstreback også en del, og det er en rolle jeg har taklet godt de gangene jeg har fått sjansen. Jeg er klar for det. Det er synd Birger har pådratt seg en skade. Han har vært veldig god for både klubb og landslag i hele år, så det er synd, men det er opp til oss andre å ta plassen og gjøre jobben som kreves, sier Linnes, som får konkurranse fra Haitam Aleesami.

Se Norge mot Slovenia på TV 2 og Sumo lørdag fra klokken 17.30.