VIKTIG BRIKKE: Markus Henriksen er blitt en fast mann på Lars Lagerbäcks midtbane.
VIKTIG BRIKKE: Markus Henriksen er blitt en fast mann på Lars Lagerbäcks midtbane. Foto: Ruud, Vidar

No more Mr. Nice Guy

– Jeg er blitt en som gir mer f ...

Markus Henriksen tar den tøffe Championship-mentaliteten med seg inn i landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markus Henriksen opplever tøffe tider som kaptein for Hull. Klubben som rykket ned fra Premier League i 2016/17-sesongen er tabelljumbo i Championship etter åtte tap på de tolv første serierundene.

– Jeg må jo påstå at det er litt tøft. Man tenker mer på fotball når det går dårlig. Det tærer jo selvfølgelig litt på. Det er litt turbulent, det er det ingen tvil om. Dette er jo min tredje sesong her, og det har vært mye av det samme før hver sesong. Vi har mistet mange spillere og ventet lenge på å få forsterkninger, så det tar alltid litt ekstra tid å sette et lag i Hull, sier 26-åringen til TV 2.

– Er en lederskikkelse
Midtbanespilleren fra Trondheim er fast inventar på laget og har spilt hvert minutt så langt i ligaen, og Henriksen trives som kaptein på KCOM Stadium.

– Det er alltid stas å være kaptein og det er viktig at jeg står litt ekstra frem når resultatene uteblir. Noe rett må jeg har gjort og jeg ser på det som en stor ære, og så er det viktig ikke å hvile på «danglebæran» som vi sier, og at jeg fortsetter å utvikle meg. Jeg føler jo at jeg er en liten lederskikkelse i det jeg gjør.

Og all motgangen har gjort noe med den tidligere Rosenborg- og AZ Alkmaar-spilleren.

– Jeg tror det har gjort meg mentalt tøffere, og jeg håper det har gjort meg til en bedre fotballspiller. Det skal ikke bli en vane å tape fotballkamper og jeg har troen på at vi skal klare å klatre i år.

– Gir mer f...
Det er ikke bare mentalt Henriksen har tatt steg, også fysisk har trønderen utviklet seg, for i Championship er det tøffe tak.

– Her trøkkes det til fryktelig mye og det er jo en del av spillet jeg har tatt veldig store steg. Fra før å vinne hver femte duell til å vinne så å si hver duell du er i, det tror jeg er en viktig ting jeg har forbedret meg på. Jeg er blitt mye tøffere, det er det ingen tvil om. Jeg tør å smelle til i en takling nå, før var jeg kanskje litt for snill. Her må man være litt tøff i trynet, og på banen er jeg blitt en som gir litt mer f...

Henriksen har kontrakt med Hull ut denne sesongen, men landslagsspilleren vil ikke røpe om han har planer om å skifte beite med det første.

– Jeg har som mål å forhåpentligvis få én god klubb til, og så begynne å tenke på å flytte hjem etter det. Alle vil jo heller spille i Premier League enn i Championship, det sier seg selv. Det var det som trigget meg til å komme hit, at Hull var en Premier League-klubb, men dessverre klarte vi ikke å holde oss det første året. Det er jo så utrolig mange andre gode ligaer også. Premier League var drømmen min da jeg var liten, men nå som jeg har vært her, er det ikke Premier League for alle penga. Jeg er åpen for en annen liga også, for du har jo fire, fem ligaer som det er voldsom interesse for og høy klasse på. Det er jo litt artig det også.

– Du vil tilbake til Rosenborg før du gir deg?

– Det får jo tiden vise. Jeg håper og tror at jeg fortsatt er god når vi bestemmer oss for flytte hjem, sånn at jeg kan forsterke Rosenborg. Jeg vil ikke komme hjem til Rosenborg bare for å spille. Jeg må jo innrømme at det er en del av planen å avslutte karrièren med noen gode år i Rosenborg. Alle vi trønderne på landslaget har snakket mye om det.

– Hva vil et eventuelt nedrykk bety for deg?

– Jeg tror ikke det skjer, men skulle det skje er det trist. Jeg tror det blir tøft å være landslagsspiller i League One, det tror jeg blir vanskelig.

– På tide med et mesterskap
​Og oppdrag med flagget på brystet er ikke noe Henriksen vil gå glipp av. Hull-kapteinen ser frem til hver landslagssamling og går for seks poeng i de to kommende Nations League-oppgjørene mot Slovenia og Bulgaria på Ullevaal.

– Det er en helt annen giv enn det har vært på lang tid. Det miljøet vi har skapt på landslaget over tid nå er veldig godt. Jeg føler vi er en kompisgjeng som skikkelig ønsker å trå til. Det er artig å spille for landslaget. Vi har ikke respekt for noen, føler jeg. Uansett hvem vi møter så har vi troen på at dette kan vi hamle opp med. Det er en mentalitet og en «go» jeg har savnet på landslaget. Jeg håper og tror at vi kan oppnå noe stort nå. Man har jo sagt før kvaliker at nå er det på tide å komme seg til et mesterskap, men nå føler jeg at det jaggu meg er på tide. Vi har vist den siste tiden at det er noe på gang og jeg forventer to strake seire.