FORSTÅR KRITIKKEN: Lars Laberbäck vil ikke si seg uenig i kritikken fra Jürgen Klopp.
FORSTÅR KRITIKKEN: Lars Laberbäck vil ikke si seg uenig i kritikken fra Jürgen Klopp. Foto: Scanpix/TV 2

Lagerbäck forstår kritikken fra Klopp

Jürgen Klopp kaller Nations League som en ubetydelig turnering. Lars Lagerbäck forstår tyskerens frustrasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har gjort det klart at han har ingenting til overs for fotballnyvinningen Nations League.

– Nå må guttene dessverre reise igjen og spille nasjonsligakamper, den mest meningsløse turneringen i fotballverdenen, sa blant annet Klopp.

Tyskeren hadde i stedet ønsket seg en ordentlig pause for spillerne, slik at de kan hente seg inn igjen fra et tett kampprogram. Klopp er heller ikke sikker på hva som er poenget med UEFAs nasjonsliga.

Mandag fikk han svar fra Norges landslagssjef Lars Lagerbäck.

Forstår Klopps kritikk
Svensken var enig i mye av kritikken fra Liverpools profilerte og karismatiske manager.

– Ja, det forstår jeg definitivt. Alle trenere, enten det er for et landslag eller klubblag, ønsker ikke at spillerne skal være slitne. Spesielt i fremgangsrike klubber i Europa, hvor de deltar i både hjemlige ligaer og i internasjonale ligaer, sier Lagebäck til TV 2 på mandagens pressekonferanse.

Han fortsetter:

– De fleste av Klopps spillere spiller til daglig i store landslag, og de kan nok rullere litt mer når det gjelder treningskamper. Men ikke i kvalikkamper. Liverpool spiller mange kamper, men det er en egoisme her. Slik ting er alltid vanskelig å få til å henge sammen, mener han.

– Handler om økonomi
Veterantreneren hevder at det er sjelden at han har blitt oppringt av managere i Europa som krever at landslagsspillerne bør hvile på landslagsoppdrag.

– Jeg har opp gjennom årene hatt veldig få managere som har ønsket at spillerne skulle ha mer hvile, sier han.

Lagerbäck forstår at det nye Nations League-konseptet har mottatt en del kritikk.

– Jeg bare gjetter, men spør du UEFAs lederkomité, så tror jeg det handler om det kommersielle og mer penger. Det er hovedmotivene fra UEFA, men det er min gjetning, for jeg har ingen anelse. Men jeg tror det bare handler om økonomi, sier han.