TYRKISK MARERITT: Arendal-spillerne fikk en alt annet enn hyggelig opplevelse i Tyrkia.
TYRKISK MARERITT: Arendal-spillerne fikk en alt annet enn hyggelig opplevelse i Tyrkia. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Hevder tyrkisk lag slapp stinkbomber i Arendal-garderoben

ØIF Arendal er sjokkert etter bortekamp mot tyrkisk lag.

ØIF Arendal tapte søndag 28-34 borte mot tyrkiske Selka Eskişehir i Challenge Cup og har et vanskelig utgangspunkt før returkampen fredag.

Det var imidlertid alt annet enn det sportslige som opptok spillere og ledere etter kampen.

ØIF Arendal hevder de ble utsatt for sabotasje.

Da spillerne skulle inn i garderoben for å gjøre de siste taktiske forberedelsene før kampen, var garderoben umulig å være i.

Det luktet så ille at spillere og ledere måtte brekke seg. ØIF Arendal påpeker at garderoben var låst og at man trengte nøkkel for å komme inn i den.

– Jeg har vært med i europacup siden 1991. I hele perioden har det vært jobbet med utvikling av Fair Play. At vi i 2018 skal oppleve at hjemmearrangøren slipper folk inn eller selv slipper stinkbomber i bortelagets garderobe, er så uverdig for sporten vår at det må få store konsekvenser. Sånn vil vi ikke ha det, forteller daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til klubbens hjemmeside.

– Det sprutet ut av vasken. Jeg prøvde bare å ta tingene mine og komme meg ut. Jeg har aldri sett noe lignende. Det sto rett ut under vasken, sier ØIF-spiller Laurits Rannekleiv til TV 2.

Arendalitten sier han aldri har opplevd noe lignende.

– De beklaget og ba oss om ikke å bli sinna, men vi fikk to garderober og ville ha oss inn i den ødelagte, sier han.

– Hvordan rangerte dere?

– Du blir forbannet og mister litt fokuser, men når kampen er over, så du må nesten bare le av det. Det er sykt og surrealistisk at det skjer, sier han.

ØIF Arendal hevder det tyrkiske laget også drev med andre tjuvtriks. Bortelagets målstenger var smurt inn med fett.

– Jeg har vært med på at kantspillere har kommet i garderoben med spytteklyser på drakten både i pausen og etter kampen. Vi har opplevd publikum som kastet mynter og annet på spillerne. Det som skiller denne saken fra mange andre er at det har ikke vært mulig å gjennomføre disse sabotasjeaksjonene uten at hjemmelaget/arrangør har vært aktivt involvert, sier Bruun Hansen.

Selka Eskişehir tilbakeviser påstandene om sabotasje.

– Vi blir veldig lei oss når vi hører påstandene fra Arendal. Sabotasjen man snakker om var et uhell. Tilskuer-toalettene ligger rett over garderoben til bortelaget. Noen uansvarlige supportere tettet igjen toalettene med dopapir, noe som medførte at klokken rant ned i rommet under. Dette var grunnen til den dårlige lukten. Det var ingen stinkbombe eller noe slikt. Våre ansatte tok umiddelbart grep og flyttet Arendal til et annet rom. Delegaten ble tilkalt og skrev en rapport. Ved pause var garderoben klar til å brukes igjen, men da ønsket ikke Arendal å gå inn, skriver pressekontakt Dyugu Afacan i en epost til TV 2.

Hun synes det er rart at Arendal hevder at målene var smurt inn med fett.

– Begge lag brukte målene. Vi har ikke fått noen klager fra vårt lag, men hvis Arendal synes det var mye fett på målet var både delegaten og dommerne der. De kunne fortalt det til dem. Våre ansatte var klare til vaske, skriver hun videre.

Nå venter ØIF Arendal på reaksjoner fra EHF.

– Jeg er nærmest sjokkert over hva jeg hører. Og størst er skuffelsen over at EHFs representanter i kampen, dommere og observatør, tar tak i saken der og da. Det blir opp til EHF å vurdere saken når de får rapporten på mandag. Vi har, inntil det motsatte måtte bli bevist, tro på at EHFs øverste ledelse har ønske om å bruke saken til å ta håndballen i den retningen som håndballfamilien i all hovedsak ønsker. Et sted hvor organisasjons ønske om Fair Play står så høyt at slik oppførsel blir påtalt og får konsekvenser som gjør at det ikke er fristende å gjøre noe lignende i fremtiden.

Også sportslig ble det tøft i Tyrkia. Trener Marinko Kurtovic mener dommerne gjorde det vanskelig for sørlendingene.

– I dag dømmer de 90/10 og det ødelegger. De slår ned spillerne våre, uten at det reageres, mens vi får utvisninger for ingenting. Det var fryktelig dømming, sukker Kurtovic.

– Jeg har ikke opplevd maken, legger han til.

EHF har ikke svart på TV 2s henvendelser.