BEKYMRET: Steffen Iversen liker ikke Alexander Sørloths situasjon i Crystal Palace.
BEKYMRET: Steffen Iversen liker ikke Alexander Sørloths situasjon i Crystal Palace. Foto: Scanpix.

Advarer Sørloth: – Blir man først sett på som en flopp, blir man aldri hentet tilbake

Tidligere Premier League-spiss Steffen Iversen mener Alexander Sørloth bør vurdere fremtiden i Crystal Palace, men advarer samtidig mot å dra fra England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Sørloth har hatt en tung sesongstart for Crystal Palace.

I Ligacupen har han startet begge kampene og også notert seg for én nettkjenning.

Men i Premier League har historien vært en helt annen. Nordmannen har ikke startet én eneste kamp, og står følgelig fortsatt uten scoring i serien.

Selv om spissen har vært på banen i hele syv Premier League-kamper hittil denne sesongen, har han blitt avspist med fattige 81 minutter til sammen.

Selv ikke i spissrival Christian Bentekes skadefravær har nordmannen fått sjansen, og i helgens hjemmetap mot Wolverhampton ble det igjen kun et innhopp i det 82. minutt.

– Det er brutalt

Det mener tidligere Tottenham-spiss Steffen Iversen er svært bekymringsfullt.

– Det sier seg selv at det er svært ugunstig ikke å få spilletid. Det er tøft i England, det er brutalt. Ti minutter her og der, det er ingenting for en spiss, da er det bare flaks hvis du scorer mål. Det fører til at det blir bare vanskeligere og vanskeligere jo lenger tid det går, sier Iversen som også hadde en sesong i Palace-trøyen i 2011/2012.

Mener Sørloth må vurdere klubbytte

Trønderen er klar på at Sørloths nåværende situasjon, er uholdbar i lengden.

– Han må bare jobbe med å komme inn på laget. Ellers så må han finne seg en annen klubb. Det er viktig for landslaget også, sier han til TV 2.

– Bør han vurdere et utlån allerede i januar?

– Hvis den ikke bedrer seg, så må han vurdere å flytte på seg i januar. Nå har han fortsatt bare vært der en kort stund. Det er bare tilfeldigheter som skal til før det snur. Det kan snu fort.

– Nå når han først er i England, så ville jeg gjort alt jeg kunne for å holde meg der. Blir man først sett på som en flopp i England, så blir man aldri hentet tilbake igjen, advarer Iversen.

Han mener Sørloth har vært uheldig, og at historien kunne vært annerledes hvis han hadde scoret forrige sesong.​

– Jeg synes han er en bra spiller. Han spilte en del forrige sesong, og jeg synes han gjorde sakene sine godt. Men han scoret ikke, og det er et problem. I England er det bortimot alt en spiss blir målt på.​