INGEN SUKSESS: Davy Klaassen ble kjøpt for 270 millioner kroner, men ble ingen suksess i Everton-trøyen.
INGEN SUKSESS: Davy Klaassen ble kjøpt for 270 millioner kroner, men ble ingen suksess i Everton-trøyen. Foto: Paul Ellis

Fikk brutal melding fra «big sam»:

– Det var faktisk veldig merkelig

Davy Klaassen forteller om behandlingen fra tidligere Everton-trener Sam Allardyce.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Davy Klaassen kom til Everton og engelsk fotball med skyhøy prislapp og store forventninger.

Ajax-kapteinen kostet 270 millioner kroner, men ble aldri noen hit på Merseyside.

Det gikk ikke mange månedene før landsmannen Ronald Koeman fikk sparken. Da Sam Allardyce tok over, ble det tidlig klart at han ikke hadde noe behov for Klaassen.

Fikk bisarr beskjed

Til tross for at Marcos Silva har tatt over Everton siden den gang, forlot nederlenderen Everton til fordel for Werder Bremen før sesongen.

Det er han glad for i dag.

I et intervju med den nederlandske avisen Elf Voetbal, gjengitt i Liverpool Echo, forteller 25-åringen blant annet om livet under «Big Sam». Han legger ikke skjul på at han føler lettelse over at den tiden er forbi.

Klaassen forteller blant annet om en bisarr hendelse på trening som fikk ham til å forstå at Everton ikke lenger var et blivende sted.

– På en av de første treningsøktene til Allardyce, varmet jeg opp sammen med gruppen da en assistent kom bort til meg og sa at de skulle ha taktisk trening med 23 spiller, og at jeg ikke var en av dem. Da jeg spurte hva jeg skulle gjøre, fikk jeg beskjed om å spørre treneren, sier Klaassen.

– Jeg gikk bort til ham, sammen med en lagkamerat, og spurte hvilke planer han hadde for oss. Da sa han: «Det kan dere finne ut selv.» Det var faktisk veldig merkelig, men det var det som skjedde.

– Jeg fortsatte å trene hver dag, og sa ikke ifra. Men man blir litt nedfor av en sånn håpløs situasjon.

Nederlenderens nye fotballhverdag i Werder Bremen, er ifølge ham en helt annen.

– Jeg har savnet følelsen av å være verdifull for et lag. Jeg likte virkelig de første månedene i Tyskland. Livet er uansett vakrere når du spiller hver uke. Jeg hadde en god tid i England utenfor banen. Jeg trodde faktisk det var en logisk beslutning å dra fra Ajax til Everton. Men man kan nå se at det ikke var en match. Det vet man ikke før man tar det steget.