drillo har opplevd «alle» de store:

– Jeg ville valgt Messi

Lionel Messi hylles av både motstandere og eksperter etter onsdagens mesterlige oppvisning på Wembley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi tapte ikke mot et lag kalt Barcelona, vi tapte mot en mann ved navn Lionel Messi. Og det er ingen skam i å tape mot en slik stor mann.​​

Slik oppsummerte Spurs-manager Mauricio Pochettino onsdagens Champions League-oppgjør på Wembley.

Se alle Messis magiske involveringer i videovinduet øverst i saken.

Argentineren ble også belønnet med toppkarakter på TV 2s spillerbørs.

– Den beste gaven du kan gi en venn er en god pasning, og Messi strødde om seg med gullforgylte gaver som om jula hadde kommet tidlig, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

31-åringen scoret to mål i 4-2-seieren. Men det var ikke bare med scoringer Messi bidro. Argentineren var mannen bak utrolig mye av det Barcelona skapte fremover på banen.

Drillo: – En kontroll som ingen er i nærheten av
Drillo, som har opplevd de fleste av fotballhistoriens aller største spillere, lar seg stadig imponere av den argentinske tryllekunstneren.

– Det han er god på, er han helt klart best i verden på. Han har en kontroll med ballen som ingen er i nærheten av. Han har også den ganske sjeldne kombinasjonen av å være en svært dyktig avslutter, samtidig som han også er en kreativ tilrettelegger. Han er fantastisk dyktig på begge disse tingene. Men så kan man si at han mangler den ekstremer farten og hodestyrken til Cristiano Ronaldo, sier Drillo til TV 2.

VELGER MESSI: Drillo, her under kommentatoroppdrag for TV 2 i forbindelse med Norge mot Albania på Elbasan Arena.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VELGER MESSI: Drillo, her under kommentatoroppdrag for TV 2 i forbindelse med Norge mot Albania på Elbasan Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Og skal man sammenligne med gamle storheter som Diego Maradona og Péle, mener den tidligere landslagssjefen at Messi er den som holder et høyest nivå.

– Maradona og Messi er ikke så veldig ulike. Maradona kunne også avslutte og tilrettelegge. Jeg har jo opplevd Péle også, men han var en litt annen type. Men hvis du ser en kamp fra den tiden, så er det sakte kino nå. Jeg mener at spillere må vurderes opp mot sin tid. De beste spillerne i verden, det er de som er nå, sier trenerlegenden.

– I en alder av 31 år, kan Messi fortsatt bli bedre?

– Noe særlig bedre tror jeg ikke han kan bli. Klarer han å opprettholde det nivået han er på nå, så tror jeg vi skal være veldig fornøyd. Det er svært sjeldent at en slik type spiller kan holde det gående så lenge. Det er gjerne enklere for forsvarsspillere. Jeg tipper han kan holde dette nivået i to-tre år til kanskje.

– Hvis du kunne valgt hvilken som helst spiller gjennom tidene til å ha på ditt lag, hvem ville du valgt?

– Jeg tror jeg ville valgt Messi. Basert på både sportslige kvaliteter, og ikke minst også grunnet måten han er som type og person. Han er tydeligvis en beskjeden og jordnær type, sier Drillo.

– Definitivt et svar på tiltale
​Da FIFA kåret verdens tre beste spillere i 2018, var Lionel Messi ikke inne på pallen. For å finne forrige gang Messi vant kåringen, må man tilbake til 2015. Onsdagens oppvisning viste at argentineren ikke har noen planer om å ta foten av gasspedalen.​

– Det var definitivt et svar på tiltale. Messi var helt fantastisk. Han har sagt at Champions League vil være en prioritet denne sesongen etter tre år på rad med Real Madrid-triumfer. Det har vært tungt for Messi og Barcelona. Spesielt måten de røk ut i fjor er nok noe som fortsatt svir. Det er tydelig at Messi nå har et oppdrag, sier TV 2-ekspert Mina Finstad Berg.

– Mot Tottenham spilte han med en enorm innbitthet. Man så det på både blikk og kroppsspråk at han hadde bestemt seg for at denne kampen skulle vinnes. I andreomgangen jobbet han også mye defensivt.

– Er han den beste noensinne?

– Han er den beste fotballspilleren jeg har opplevd. Man har jo sett klipp av de tidligere storspillerne, men det gir ikke det samme inntrykket som man får av å se spillere i 90 minutter uke etter uke. I min levetid er han den desidert beste jeg har sett. Jeg sliter med å se for meg at noen kan ha vært bedre, sier TV 2-eksperten.

– Han har levert på et høyt nivå så vanvittig lenge nå. De pasningene han slår er så geniale og vanskelige å forsvare seg mot. Da er Barcelona omtrent uslåelige.

Finstad Berg mener også at Messi har et større register nå enn hva han har hatt tidligere i karrieren.

– Messi har utviklet måten å spille på. Han spillere dypere og mer sentralt enn før og er mer blitt mer en playmaker-type. En slik rolle kan han nok ha i mange år til. Akselerasjonen hans er en stor styrke. Han er ikke bare en typisk driblekonge. Han har tyngdeoverføringer og fart kombinert med en enorm ballkontroll. Hvor lenge han beholder de fysiske ferdighetene er et spørsmål om alder.