Seksmålsfest og drømmescoringer på Wembley: – Rett og slett vidunderlig vakkert å se på

Ivan Rakitić med kandidat til sesongens mål i Champions League da Tottenham ble slått 4-2 på Wembley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham – Barcelona 2-4:

En perle av Philippe Coutinho, en drømmescoring av Ivan Rakitić, og to nye scoringer signert Lionel Messi sørget for Barcelona slo Tottenham 4-2 i en forrykende forestilling i Champions League onsdag kveld.

Se alle scoringene fra målshowet på Wembley øverst!

Tottenham reduserte ved Harry Kane og Erik Lamela, men maktet aldri å kjempe seg skikkelig tilbake på Wembley.

– Det var en vanskelig kamp for oss. Barcelona hadde ballen mye, og det ble vanskelig for oss å spille, spesielt i første omgang. I andreomgang var vi bedre. Men Barcelona har mange farlige spillere i angrepet som kan score hele tiden, sa Erik Lamela til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Spurs-sjef Mauricio Pochettino hyllet Lionel Messi etter nederlaget.

– Han er en fantastisk spiller. Det viktigste han gjør er at i hver kamp så viser Lionel Messi hvorfor han er Messi. Prestasjonene han gjør i denne kampen er over alle andres, sa Tottenhams manager til BT Sport.

Tottenham står med null poeng etter to kamper i gruppespillet og sliter med tanke på avansement til utslagsrundene i Champions League. Både Inter og Barcelona står med seks poeng og full pott etter to kamper.

– Det blir vanskelig å gå videre, for vi har tapt våre to første kamper. Men vi må bare fortsette, og forsøke å avgjøre jevne kamper og få tre poeng så snart som mulig, mente Lamela.

TV 2-ekspert Robbie Keane oppsummerte kampen slik:

– Det var en helt utrolig kamp. Tottenham var ikke gode i første omgang, men etter pause gikk de ut som et lag og presset Barcelona. Men Barcelona har noen kvalitetsspillere som kan åpne alle forsvar. For en spektakulær fotballkamp, sa Keane i studio.

Spesielt Ivan Rakitićs 2-0-scoring for Barcelona imponerte ekspertene.

– Dette er den vanskeligste teknikken en fotballspiller kan gjøre. Alle unge fotballspillere, se på dette. Det er en utrolig, utrolig avslutning. Jeg kan ikke påpeke nok hvor vanskelig den avslutningen er. Dette er Champions Leagues fineste mål så langt i mine øyne, sa TV 2-ekspert Robbie Keane om Ivan Rakitićs vakre volleyscoring som ga 2-0-ledelse til Barcelona.

– Et fantastisk mål. Rett og slett vidunderlig vakkert å se Rakitić sette inn den. Det var praktfulle bilder av kroatens scoring. Der viste Barcelona sin klasse, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter Barcelonas 2-0-scoring.

Før Messis 3-1-scoring hadde Barcelona ballen i 22 trekk.

– Som så mange ganger før er det vanskelig å komme unna Messi i overskriftene. To mål, og to i stolpen ble fasiten, sa Alsaker.

Messi har etter sine to scoringer mot Spurs nå scoret fem mål på de to første kampene i turneringen denne sesongen. Han har nå totalt 105 scoringer i Champions League.

– Kvaliteten i det vi ser er så glitrende. De rundspilte Tottenham i forkant. Det er noen verdensklasseprestasjoner vi var vitne til, mente TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Er det mulig å si noe annet enn at Messi er verdens beste fotballspiller? For en fotballspiller, slo Hangeland fast.

– En fryktelig tabbe
Barcelona gikk rett i strupen på Tottenham og brukte bare ett minutt og 30 sekunder på å score på Wembley.

Hugo Lloris havnet fullstendig på bærtur da han tok turen fra eget mål og møtte Jordi Alba ved kanten av 16-meteren. Alba fant igjen Philippe Coutinho, som dundret ballen helt i hjørnet i målet.

– En grusom start for Tottenhams kaptein og en grusom start for Tottenham. Men en drømmestart for Philippe Coutinho og Tottenham, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om scoringen.

– En fryktelig tabbe av Lloris. Og legg merke til hvordan Barcelona bare trillet seg gjennom i midten. Men så var Lloris på bærtur. Det var en kamprusten Lloris som timet dette fryktelig galt, konkluderte ekspertkommentator Petter Myhre.

– Praktfulle bilder
I det 28. minutt gjorde Barcelona det vondt verre for Tottenham.

Ivan Rakitić doblet ledelsen etter en vakker volleyscoring som gikk via stolpen og i mål. Lionel Messi var igjen arkitekten bak scoringen.

– Barcelona var dødelig effektive. Angrepet som førte til 2-0-ledelse var jo av det vakre slaget. Et fantastisk mål. Rett og slett vidunderlig vakkert å se Rakitić sette inn den. Det var praktfulle bilder av kroatens scoring. Der viste Barcelona sin klasse, sa Alsaker etter Barcelonas 2-0-scoring.

– Det var Messi som startet det hele med en strøken pasning til Suárez, som igjen fant Ivan Rakitić. Avslutningen til Ivan Rakitić er så nydelig, sa Petter Myhre.

Tottenham jaktet febrilsk på et reduseringsmål resten av omgangen. Barcelona ble imidlertid for gode for Spurs, og kunne dermed gå til pause med en fortjent 2-0-ledelse.

– Barcelona ble for overlegne for Tottenham i første omgang. Barcelona hadde total kontroll, mente Myhre om første omgang.

– Kane traff da Messi bommet
Rett etter pause kunne Lionel Messi økt ledelsen til 3-0. Han snappet ballen, løp fra to-tre Spurs-spillere og plasserte ballen rett i stolpen og ut.

Tottenham ble igjen stående som statister da Messi fikk avslutte.

Bare noen minutter senere løp Messi fra Spurs-forsvaret og traff stolpen igjen.

– En ren reprise av Messi, sa Alsaker.

Like etter kontret Tottenham. Harry Kane gjorde alt selv, og satte inn reduseringen til 1-2 i i lengste hjørnet.

– Harry Kane traff da Messi bommet. Da Messi var millimeter fra å treffe to ganger, så traff Kane bedre, sa kommentator Alsaker.

– Harry Kane var selvfølgelig mannen som gjorde det. En deilig skuddfinte, så trillet han i lengste hjørnet, beskrev Myhre.

Endelig satt den for Messi
Men i Tottenham var ikke lenge i himmelen. I det 54. minutt traff nemlig Messi omsider mellom stengene, og økte ledelsen til 3-1.

Ifølge statistikken hadde Barcelona 22 trekk før scoringen.

– På forsøk nummer tre satt den for Messi. Nå har han scoret fire på sine ti siste kamper, og 104 mål for Barcelona i Champions League. Barcelona viste at de hadde et ekstra gir da de trengte, sa Alsaker.

Myhre hyllet Messi for jobben han gjorde også i forkant av scoringen.

– Messi var igjen arkitekten og igjen avslutteren. Det var han som satte opp hele angrepet, og det var han som avsluttet det. Han holdt rommet åpent foran seg, det var et nydelig overhopp av Suárez, og Messi traff i lengste hjørnet, sa Myhre om scoringen.

Tottenham hadde imidlertid ikke gitt opp. I det 65. minutt skrudde Erik Lamela vakkert inn 2-3-reduseringen for Tottenham.

– Fem mål på Wembley, og nå har Lamela tent gnisten for Tottenham. Scoringen sørget for at det ble spenning igjen, sa Alsaker.

Minuttet før slutt glapp det fullstendig for Tottenham i de bakre rekker. Ballen ble servert til Messi, som gjorde ingen feil alene med Lloris. Argentineren scoret sikkert, og har nå fem mål på to kamper i Champions League hittil.

Barcelona vant dermed kampen 4-2 på Wembley.

Lloris tilbake fra start
Tottenham-manager Mauricio Roberto Pochettino måtte gjøre fem endringer. Spurs sliter som kjent med store skadeproblemer om dagen.

Christian Eriksen, Dele Alli, Jan Vertonghen og Mousa Dembele er som kjent alle skadet.

Stjernekeeper Hugo Lloris, som har gått glipp av de seks siste kampene på grunn av skade, var imidlertid tilbake fra start og bar kapteinsbindet mot Barcelona.

Lionel Messi var tilbake i Barcelonas startoppstilling etter å ha startet benken i oppgjøret mot Bilbao i La Liga.

Gerard Pique startet i Barcelonas bakre rekker og ble den 36. spilleren som nådde 100 kamper i Champions League.

Slik startet lagene:

Tottenham (4-3-2-1): Lloris – Trippier, Alderweireld, Sanchez, Davies – Wanyama, Winks, Lucas – Lamela, Son – Kane.

Benken: Gazzaniga, Rose, Dier, Walker-Peters, Skipp, Sissoko, Llorente.

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Arthur – Messi, Luis Suárez, Coutinho.

Benken: Cillessen, Suarez, Dembele, Rafinha, El Haddadi, Vidal, Vermaelen

Dommer: Felix Zwayer, Tyskland