SUSPENDERT: Cristiano Ronaldo overvar Juventus' seier mot Young Boys fra tribuneplass.
SUSPENDERT: Cristiano Ronaldo overvar Juventus' seier mot Young Boys fra tribuneplass. Foto: Marco Bertorello

Ronaldo svarer på voldtektsanklagene

Cristiano Ronaldo har kommet med en uttalelse i forbindelse med voldtektsanklagene som er rettet mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag varslet politiet i Las Vegas de har gjenåpnet etterforskningen av den portugisiske fotballstjernen.

Amerikanske Kathryn Mayorga (34) sto fram med sin historie i den tyske avisen Der Spiegel i slutten av september. Det var også Der Spiegel som først omtalte den angivelige voldtekten, i april 2017.

Fredag ble det kjent at fotballstjernen saksøker den tyske avisen.

Nå imøtegår Ronaldo for første gang anklagene på sin egen offisielle Twitter-konto.

– Jeg benekter anklagene som blir rettet mot meg. Voldtekt er en avskyelig forbrytelse som strider mot alt jeg står for og tror på, skriver superstjernen på Twitter.

– Ettersom jeg ønsker å holde navnet mitt rent, vil jeg ikke fore mediehysteriet skapt av mennesker som ønsker å fremme seg selv på min regning. Min rene samvittighet tillater meg derfor å vente rolig på resultatet av enhver etterforsking av saken.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av nyheten om at Kathryn Mayorga og hennes advokater vil holde en pressekonferanse i Las Vegas. Hennes støttespillere varsler at de vil gå i nærmere detalj rundt det påståtte overgrepet.

Voldtatt på ferietur

Kvinnen hevder at de to møtte hverandre på en klubb i Las Vegas, før han senere voldtok henne på en hotellsuite.

Episoden skjedde under en ferietur og i et forlik betalte Juventus-spilleren 375.000 dollar til Mayorga, et beløp som tilsvarer over 3 millioner norske kroner med dagens dollarkurs.

Mayorga skrev den gangen under en taushetserklæring, men har levert et sivilt søksmål for å få opphevet den.

Til avisen Der Spiegel sier kvinnen at Ronaldo skal ha bedt henne gi ham oralsex, hvorpå hun nektet. Da skal fotballstjernen ha voldtatt henne, mens hun gjentatte ganger skrek «nei». Ifølge Mayorga skal Ronaldo ha unnskyldt seg etterpå.

Politianmeldte

Politiet har bekreftet at kvinnen anmeldte et overgrep samme dag i 2009, og at i den forbindelse ble undersøkt av leger på et sykehus i Las Vegas.

Mayorga ønsket ikke å si navnet på hvem som skal ha forgrepet seg på henne, men skal noen uker etter ha fortalt politiet at det var Ronaldo, skriver CNN.

Da skal både politi og helsevesen ha frarådet henne fra å gå videre med saken, ettersom det kunne bli tolket som utpressing.

Ronaldo har hele tiden hevdet at de to hadde frivillig sex.

– Dette er ikke sant. Falske nyheter. Folk vil promotere seg selv ved å nevne mitt navn. Det er normalt. De vil bli berømte og nevner mitt navn. Det er en del av jobben, sier han i en video på Instagram.

Ifølge søksmålet rapporterte kvinnen om voldtekten 12. juni 2009.

Det har politiet tidligere bekreftet. Mayorga sto fram med sin historie i tyske Der Spiegel i september i år. Ronaldo har hele tiden hevdet at det var frivillig. Kvinnen skal ifølge nyhetsbyrået AFP ha en pressekonferanse natt til torsdag norsk tid.

(NTB / TV 2)