Hedret hjerneskadet fotballkompis etter sitt første mål i Champions League

– Abdelhak er i hjertet mitt. Jeg ønsker å score for ham, sier Justin Kluivert (19).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke vanskelig å se hvem guttungen bak Romas 4-0-scoring i seieren over Viktoria Plzen er sønn av.

Og det er ikke bare utseende som ser ut til å gå i arv. Det gjør også de sterke målscorergenene.

– Ønsker å score for ham

For Justin Kluivert, sønn av den tidligere målkongen Patrick Kluivert, scoret tirsdag kveld sitt aller første Champions League-mål. I en alder av 19 år og 150 dager ble han den yngste målscoreren til Roma i turneringen gjennom tidene.

– Jeg tror faren min er veldig stolt over meg. På målet mitt, men også at jeg er den yngste spilleren for denne klubben som har scoret i Champions Leauge, sier Kluivert ifølge NU.nl.

Han ble samtidig den yngste nederlandske spilleren til å score for en utenlandsk klubb i Mesterligaen, ifølge Football Italia.

STOLT FAR: Patrick Kluivert har scoret mange mål i karriere3n. Tirsdag fikk han se sønnen Justin score sitt første på den europeiske scenen.
STOLT FAR: Patrick Kluivert har scoret mange mål i karriere3n. Tirsdag fikk han se sønnen Justin score sitt første på den europeiske scenen. Foto: Lluis Gene

Pappa Patrick var i likhet med sønnen ikke gamle gutten da han scoret sitt første mål i turneringen. 18 år og 89 dager gammel ble den tidligere Barcelona-spissen målscorer i Champions League for Ajax.

– Det er jo en spiller vi har ventet på en stund. Et enormt talent. Så er det fryktelig morsomt å se at han lykkes i Champions League akkurat som faren gjorde som tenåring, sier TV 2s fotballblogger Mina Finstad Berg.

Men det var ikke bare rekorden til yngste blad Kluivert som stjal overskriftene etter Romas 5-0-seier. Etter fulltrefferen løp 19-åringen bort til sidelinjen og holdt opp en drakt med nummer 34 og navnet Nouri på - en hyllest til sin tidligere Ajax-lagkamerat Abdelhak «Appie» Nouri.

Nouri falt om på banen under en treningskamp i fjor sommer med hjertestans, og fikk senere konstatert en permanent hjerneskade som følger av manglende oksygentilførsel til hjernen.

– Abdelhak er i hjertet mitt. Jeg ønsker å score for ham, sier Kluivert.

Kluivert spiller selv med draktnummer 34, noe han valgte som en hyllest til kompisen ved overgangen fra Ajax til Roma i sommer. De to spilte sammen på det berømte Ajax-akademiet

– Mine bønner og draktnummer er for deg. Min venn/bror som lærte meg så mye, skrev Kluivert på Instagram etter overgangen ifølge Goal.com.

Tirsdagens kamp var Kluiverts første i Champions League etter å ha gått glipp av de to siste Roma-kampene og blitt utelatt fra troppen mot Real Madrid i den første runden.

Kan kommunisere

I august, ett år etter skaden, ble det kjent at Nouri kan kommunisere med familien igjen ved hjelp av å bevege munnen eller øyenbrynene.

– Når jeg sammenligner med slik det var, må jeg si at ting går bra. Det er mye bedre, sier Abderrahim.

Samtidig sa han at brorens fysiske tilstand er forverret på grunn av at han ikke kan være i fysisk aktivitet.

Nouri gikk gradene i Ajax-akademiet og hadde slått seg inn i A-stallen da han 20 år gammel kollapset på banen. Ajax har senere innrømmet at Nouri ikke fikk førstehjelpen han trengte etter å ha falt om på banen.

De som behandlet ham på banen konsentrerte seg om å åpne luftveiene, og det ble ikke oppdaget tidlig nok at hjertet hans hadde stoppet. Derfor ble ikke hjertestarter brukt tidsnok. Ajax tok følgelig på seg ansvar for konsekvensene av den utilstrekkelige behandlingen.