Ingen opptur for Mourinho: – Et lag som står og nøler

José Mourinho og Manchester United fikk ikke den oppturen de hadde håpet på mot Valencia. Oppgjøret på Old Trafford endte 0-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United – Valencia 0-0:

Med den pinlige forestillingen mot West Ham i Premier League friskt i minne hadde José Mourinho håpet på en seier mot Valencia som ville gitt både ham og laget litt arbeidsro.

Men onsdagens oppgjør i Champions League endte 0-0.

Dermed har Manchester United spilt fire hjemmekamper på rad uten seier. Det er første gang i sin profesjonelle managerkarriere at Mourinho opplever akkurat det.

– Jeg er litt skuffet, men prestasjonene var gode nok til å vinne kampen. Jeg aksepterer resultatet, vi skapte ikke mange sjanser, men nok til å vinne. Vi traff stolpen og vi forsøkte, sa Mourinho etter kampen, og slo fast:

– Det er normalt etter et par dårlige resultater at selvtilliten går ned. Men etter pause prøvde vi. Vi prøvde, men når de ikke har spesielle kvaliteter, så kan du ikke be om spesielle ting. Men du kan kreve at de prøver, og spillerne svarte bra, sa den hardt pressede United-sjefen.

På pressekonferansen var det en kryptisk Mourinho som måtte svare på en rekke kritiske spørsmål fra et fulltallig pressekorps.

– Det er ting som er vanskelig for meg å fortelle. Jeg tror dere har nok grunner til å kritisere meg, uttalte United-sjefen.

– Forrige sesong var fenomenal. Vi ble nummer to og kom til FA-cupfinalen. Jeg sier ikke mer enn det. Vi har hevet vårt nivå når det gjelder intensitet, til tross for at fakta er at vi ikke har spillere som har den intensiteten, mente han.

Etter kampen mottok Manchester United pipekonsert av Old Trafford-publikum.

– Dere hører, det er pipekonsert mot Manchester United og Mourinho. I den posisjonen han befinner seg nå, så er det ikke godt nok. Dette var hjemmekampen som skulle sikre avansementet og få skuten på rett kjøl. Så får vi se hva som skjer videre med José Mourinho ved roret, poengterte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Manchester Uniteds offensive spill imponerte nok en gang ikke ekspertene.

Spesielt før pause slet rødtrøyene med å spille sprudlende angrepsfotball og skape de store sjansene.

– Det er et lag med manglende selvtillit som står og nøler, fremfor å være proaktive. Den største utfordringen var at de ikke flyttet Fellaini og Pogba høyt nok, sa en skuffet TV 2-ekspert Petter Myhre etter de første 45 minuttene på Old Trafford.

Etter pause leverte Manchester United adskillig friskere angrepsfotball. Både Romelu Lukaku, Marcus Rashford og Paul Pogba fikk alle gode muligheter til å score, men ballen ville bare ikke i mål.

Advarte spillerne i kampprogrammet
Før kampen mot Valencia kom José Mourinho med en kraftig advarsel til sine spillere i sin kommentar i det offisielle kampprogrammet.

– Gjennom hele livet har jeg fulgt et sett av gylne regler. En av dem er at mine lag kan tape kamper – det er en del av fotballen – men et lag må aldri, aldri miste sin verdighet. Laget må kjempe, arbeide hardt, konkurrere, vinne dueller, være ydmyke, og etter hver kamp må de være helt utslitt på grunn av arbeidet de har lagt ned for sin klubb, fansen og sine lagkamerater, skrev Mourinho i det offisielle kampprogrammet før oppgjøret på Old Trafford, ifølge Manchester Evening News.

I strupen på Valencia fra start
Og ordene fra Mourinho så ut til å virke, i hvert fall de første ti minuttene av kampene. Valencia fikk ikke fred i åpningsminuttene.

Manchester United skapte en rekke sjanser, men igjen var rødtrøyene litt for tafatte med avslutningene. Et solid Valencia-forsvar fikk ryddet unna de gangene Manchester United yppet seg.

José Mourinhos menn havnet imidlertid mer og mer på etterskudd. Valencia overtok mer av initiativet i kampen, mens Manchester United slet med å skape sjanser.

Etter en drøy halvtimes spill skaffet Paul Pogba Manchester United frispark like ved kanten av 16-meteren. Alexis Sánchez tok frisparket, men fikk ikke ballen over muren.

Fem minutter senere måtte midtstopper Eric Bailly forlate banen etter å ha fått seg en trøkk av Valencias Rodrigo. Etter å ha fått behandling på sidelinjen kom Bailly innpå igjen.

Den første omgangen endte 0-0, og hjemmelagets offensive spill imponerte nok en gang ikke ekspertene.

– Det er et lag med manglende selvtillit som står og nøler, fremfor å være proaktive. Den største utfordringen var at de ikke flyttet Fellaini og Pogba høyt nok, sa en skuffet TV 2-ekspert Petter Myhre etter de første 45 minuttene på Old Trafford.

Tamt og tafatt
Det ble en tam og tafatt start på andre omgangen av begge lag.

Begge virket mer opptatt av å holde nullen enn å angripe.

Det var imidlertid Valencia som turte mest etter sidebyttet og rullet opp noen gode angrep. Samtidig fikk Manchester United sine muligheter. Både Paul Pogba og Marcus Rashford fikk avsluttet i feltet, men Valencia fikk avverget.

Etter 60 minutters spill fikk Manchester United fra rundt 20 meters hold. Paul Pogba dundret til, og Valencias keeper Neto fikk såvidt slått til corner. Det var rødtrøyenes største mulighet til nå i kampen.

Manchester United opprettholdt presset, mens Valencia hadde nok med å forsvare seg. 20 minutter før slutt fant Pogba Lukaku med en gjennombruddspasning. Fra skrått hold skjøt Lukaku knallhardt mot lengste hjørnet. Igjen fikk Neto slått til corner.

– Sánchez har ikke vært i nærheten
Kvartet før slutt tok José Mourinho ut Alexis Sánchez. Anthony Martial kom inn.

– Han skulle vært uthvilt etter å ikke ha spilt VM, og det var voldsomme forventninger da de hentet ham. Men han har ikke vært i nærheten av å levere opp mot forventet i United, sa Myhre da Sánchez forlot banen.

Da kampuret viste 80 minutters spill ble Pogba felt like ved 16-meteren. Igjen fikk hjemmelaget frispark i farlig posisjon.

Denne gang tok Lukaku frisparket. Han dundret ballen rett i Valencia-muren.

Fem minutter før slutt ble Martial felt på kanten ved 16-meteren – i svært farlig posisjon.

Marcus Rashford dundret til fra skrått hold, og ballen traff tverliggeren og over.

– Det er et mareritt for keeperen å forsvare seg mot de der, men den ble litt for høy, sa Myhre om det friske forsøket.

Ballen ville bare ikke i mål, og Manchester United måtte dermed ta til takke med 0-0 mot Valencia. Dermed fikk ikke manager José Mourinho den roen han trengte.

Sánchez og Valencia tilbake fra start
Det kom tidlig rapporter fra lokalavisen Manchester Evening News om at stjernekeeper David de Gea ikke kom til å spille kampen mot Valencia.

De avisskriveriene skulle vise seg å ikke stemme. David de Gea startet i mål.

Alexis Sánchez, som ble vraket fra kamptroppen i det pinlige Premier League-tapet mot West Ham, fikk tillit fra start. Chileneren startet på topp sammen med Rumelu Lukaku og Marcus Rashford.

Også Paul Pogba fikk starte kampen. Antonio Valencia var tilbake i startoppstillingen som kaptein. Victor Lindelöf, Scott McTominay, Ashley Young og Anthony Martial var ute fra laget som tapte mot West Ham.

Slik startet lagene:

Manchester United (4-3-3): De Gea – Valencia, Smalling, Bailly, Shaw – Fellaini, Matic, Pogba – Rashford, Lukaku, Alexis.

Benken: Romero, Darmian, Lindelof, Fred, Mata, McTominay, Martial.

Valencia (4-4-2): Neto – Piccini, Garay, Gabriel, Gaya – Kondgobia, Parejo, Coquelin, Guedes – Batshuayi, Rodrigo

Benken: Domenech, Vezo, Soler, Gameiro, Cheryshev, Diakhaby, Wass

Dommer: Slavko Vincic, Slovenia