LA OPP: Mauricio Pochettino ble mer eller mindre presset ut av Espanyol da Ernesto Valverde tok over klubben. Da valgte han å legge opp.
LA OPP: Mauricio Pochettino ble mer eller mindre presset ut av Espanyol da Ernesto Valverde tok over klubben. Da valgte han å legge opp. Foto: Stefano Rellandini

Ble presset til å legge opp av Barcelona-sjefen: – Det var vanskelig å akseptere

Tottenham-manager Mauricio Pochettino og Barcelona-trener Ernesto Valverde er gamle kjente.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Barcelona på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo onsdag fra klokken 20.00.

Onsdag tar Tottenham imot Barcelona på Wembley i Champions League.

Det betyr et gjensyn mellom Tottenham-manager Mauricio Pochettino og Barcelona-sjef Ernesto Valverde.

Valverde kom nemlig inn som trener for Espanyol da Pochettino var på tampen av sin karriere sommeren 2006. Det betydde kroken på døren for den daværende lagkapteinen.

Argentineren har skrevet om hendelsen i boken «Brave New World», skriver Marca.

– Ernesto Valverde ankom Espanyol og besluttet at han ikke ønsket meg fordi jeg var den som styrte garderoben, men det stemte ikke, sier Pochettino i boken ført i pennen av den spanske journalisten Guillem Balagué.

– Jeg snakket etter hvert med Valverde, og det var vanskelig å akseptere det, men over tid forsto jeg at det er vanlig å finne ut av hvem som er de viljesterke individene når man tar over et lag.

Takker Valverde for avgjørelsen

Det er imidlertid ikke ondt blod mellom de to managerrivalene.

– Fotballmessig så kunne jeg ikke gi så mye mer til Espanyol, men jeg trodde at jeg kunne bidra i garderoben med min erfaring. Men Valverde tok den riktige beslutningen.

46-åringen takker nemlig den nåværende Barcelona-sjefen. Han mener Valverde bidro til å få ham inn i treneryrket.

– Jeg så ham en stund senere og takket ham for ikke å ha gitt meg enda ett år som spiller. Hvis jeg ikke hadde blitt presset til å gi meg som spiller, så ville jeg fortsatt med å klore meg fast på banen.

Pochettino ble konfrontert med uttalelsene i boken på tirsdagens pressekonferanse.

– Jeg tror du kan lese. Jeg har et veldig godt forhold til Valverde. Jeg respekterer ham. Han er stor trener. Det er selvfølgelig vanskelig å forstå den avgjørelsen der og da som spiller. Han var hele tiden veldig tydelig med meg, og det vil bli godt å se ham igjen.

– Jeg forstår veldig godt at avgjørelsene man tar som trener er vanskelige, og at de kan gå utover spillerne dine. Men det er jobben vår. Alt er bra mellom oss og vi har et godt forhold, sier Pochettino om sin spanske trenerkollega ifølge nettstedet football.london.