Mourinho: – Noen spillere bryr seg mer enn andre

José Mourinho hintet om at noen spillere yter mer enn andre i Manchester United-troppen – men ville ikke nevne navn.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United har opplevd en marerittuke.

Forrige lørdag ble det kun 1-1 mot Wolves i Premier League, noen dager senere røk laget hodestups ut av ligacupen mot Championship-klubben Derby, og i helgen ble et usedvanlig tafatt Manchester United-lag rundspilt og slått 3-1 av West Ham.

Akkurat nå hersker det sportslig krisestemning på Old Trafford.

– For øyeblikket gjør det vondt å være Manchester United-supporter, sa ansvarlig redaktør Dag Langerød i United.no da supporterklubben diskuterte situasjonen på Old Trafford på sin Facebook-side mandag formiddag.

– Noen bryr seg mer enn andre
Mandag ettermiddag møtte den hardt pressede manageren José Mourinho media i forbindelse med den obligatoriske pressekonferansen før tirsdagens TV 2 Sumo-sendte oppgjør mot Valencia i Champions League.

– Jeg tror noen spillere bryr seg mer enn andre, sa Mourinho på pressekonferansen da han fikk spørsmål om hva han syntes om innstillingen til spillerne i troppen.

– Jeg kan ikke uttrykke meg hundre prosent på engelsk slik jeg kan på portugisisk, men det jeg mener å si er at noen bryr seg mer enn andre. Noen klarer å ta på seg en maske der de ser lykkelig ut, men er veldig triste inne i seg, fortsatte han.

– Vil du si hvem?

– Nei, svarte Mourinho på oppfølgningspørsmålet fra salen.

– Jeg er fremdeles naiv
Manageren svarte også kryptisk på spørsmål om han tror alle spillerne støtter ham.

– Jeg har tidligere sagt at etter 20 år i toppfotballen, så er jeg fremdeles den samme og fremdeles naiv. Jeg tror ikke at spillerne ikke er ærlige med meg, slo han fast, og bekreftet samtidig at han har samtaler med United-direktør Ed Woodward.

– Men det er en privat sak. Jeg spør ikke dere hvem dere snakker med, for det er privat, sa han.

Mourinho ville ikke utpeke noen syndebukker etter det pinlige tapet mot West Ham i Premier League.

– Alle bærer ansvaret. Prestasjonene henger sammen med mange faktorer. Luke Shaw sa at spillerne burde gitt mer, og jeg liker det perspektivet, men jeg er ikke helt enig. Alle i klubben – materialforvalteren, ernæringsfysiologen, jeg har en rolle å spille – alle har en rolle å spille. Når vi vinner, vinner vi alle. Når vi taper, taper vi alle, mente han.

– Tror ikke jobben min er truet
Zinedine Zidane har blitt koblet til Manchester United dersom Mourinho får sparken. På pressekonferansen fikk portugiseren spørsmål om om Zidane-ryktene.

– Spør journalisten i rommet som har skrevet saken. Jeg tror ikke jobben min er truet, sa Mourinho.

55-åringen lovet å gjøre sitt ytterste for å snu de svake resultatene den siste tiden.

– Det jeg kan gjøre for å forbedre ting, det gjør jeg, og tar med gruppen, mente Mourinho.

Matic avslørte oppvaskmøte
Midtbaneprofilen Nemanja Matic var også tilstede på pressekonferansen. Serberen la seg paddeflat etter sin innsats mot West Ham.

– Det er en av de verste kampene siden jeg signerte for Manchester United. Vi spilte elendig på lørdag, men jeg tror ikke det er noen spillere i troppen som ikke gjør sitt beste. Jeg mener selv at jeg spilte en av mine verste kamper noensinne. Men jeg må se meg selv i speilet og finne ut hva jeg gjorde feil, og alle andre må gjøre det samme, mente Matic.

Matic røpet også at det hadde vært et oppvaskmøte etter den flaue forestillingen mot West Ham.

– Vi har snakket sammen og alle vet at situasjonen ikke er god. Men alle er innstilt på å gjøre mer for laget og få bedre resultater. Jeg forventer at alle vil gi mer og være mer konsentrert i de kommende kampene, slo han fast.

Ander Herrera, Ashley Young, Jesse Lingard og Marcos Rojo mister forøvrig Valencia-kampen på grunn skader.

Lik TV 2 Sporten på Facebook