JUBELKVELD: Molde lekte med serieleder Rosenborg søndag, men det er fremdeles uvisst om Ole Gunnar Solskjær får fortsette som Molde-trener.
JUBELKVELD: Molde lekte med serieleder Rosenborg søndag, men det er fremdeles uvisst om Ole Gunnar Solskjær får fortsette som Molde-trener. Foto: VEGARD WIVESTAD GRTT

Molde-sjef vil ikke prate om Solskjærs fremtid

Ole Gunnar Solskjær har et drøyt halvår igjen av kontrakten som Molde-trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjærs andre periode som Molde-sjef går mot slutten. I oktober 2015 skrev han 3 1/2 års kontrakt med Molde. TV 2 gikk rett på sak med Solskjær i trenerspørsmålet:

– Vil du fortsette?

– Ja! kommer det kontant fra mannen som i sin første periode som Molde-trener ledet laget til klubbens to første seriegull.

Etter et kort opphold i Cardiff har han ledet Molde til 2. og 5. plass. I øyeblikket ligger klubben på tredjeplass.

– Jeg har lyst til å være med videre, så får vi se om jeg får de resultatene jeg trenger for å fortsette.

– Jeg er innforstått med at jeg jobber i en bransje som er opptatt av resultater og som Sir Alex Ferguson en gang sa til meg: Som trener er du hele tiden bare fem-seks kamper unna å få sparken! Taper du så mange på rad ligger du tynt an, slik er det bare, forklarer Solskjær.

– Får han fortsette?

– Men etter kvelden i går på Aker stadion så er det vel greit at Solskjær fortsetter, direktør i Molde, Øystein Neerland?

– Det var det, da. Nå skal vi konsentrere oss om å ta flest mulig poeng i kampene som gjenstår før vi evaluerer trenerspørsmålet etter sesongslutt.

– Så dagen etter oppvisningen mot Rosenborg kan ikke selv Solskjær garanteres forlenget kontrakt?

– Slik er det ikke for noen. Ole Gunnar er en fin fyr og vi er glad for å ha han som trener - og gårsdagens kamp gleder alle her i området - men trenerspørsmålet avgjøres selvsagt ikke gjennom en slik jubelkamp.

– Hva betyr det at Ole Gunnar selv har lyst til å fortsette?

– Det er selvsagt positivt at han er motivert.

– Jobber klubben med andre trenerkandidater?

– Nei.

– Jeg er en stolt herremann

– Jeg vet at resultater er det viktigste, men jeg er også en stolt herremann som er ærgjerrig og har ikke lyst til å klore meg fast hvis jeg ikke bidrar til fremgang selv, forklarer Ole Gunnar Solskjær.

Molde-treneren understreker overfor TV 2 at han har en veldig god dialog med eierne (les: Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke) når det gjelder hva som forventes.

– Det er åpne og ærlige diskusjoner, enkelte ganger kan det være brutale samtaler, men jeg trives og er fornøyd.

6 av 16 har fått sparken

Ole Gunnar Solskjær har selvfølgelig fått med seg at 6 av 16 trenere i Eliteserien har fått sparken denne sesongen.

– Det er brutalt og dumt at det skal være slik. Men, jeg innbiller meg og tror at de fleste klubber forstår at langsiktighet og tålmodighet er det beste. Og det er viktig med dialog. Mitt forhold i Cardiff endte jo med samtaler: alle var enige om at det ikke fungerte og da er det «fair» å avslutte samarbeidet. Men her er det forskjeller: Noen klubber er mer kyniske mens andre er mer diplomatiske.

– Har du følt deg utrygg i stillingen som Moldetrener?

– Nei.