Målkalas da Vålerenga stormet videre

Vålerengas iskrigere fortsetter å fyre på samtlige sylindere i eliteserien i ishockey. Lørdag ble Stjernen ydmyket 8-1.

Seieren gir mannskapet til Roy Johansen fem poengs luke til serietoer Storhamar når sju serierunder er unnagjort. Sparta følger ytterligere poenget deretter.

Lørdag var det unggutten Colin Spaberg Olsen som slo an tonen for serielederen i Furuset Forum. Petter Grønstad og Villiam Strøm sto bak forarbeidet da 22-åringen gjorde 1-0 etter drøyt ti minutters spill.

Filip Gunnarsson økte så til 2-0, før Tobias Lindström og Martin Røymark satte ytterligere to pucker bak Stjernen-målvakt Tommy Johansen.

I tredje periode fortsatte Vålerenga-dominansen så til de grader. Martin Laumann Ylven sto bak 5-0-målet, og plutselig rant målene inn. Rasmus Ahlholm scoret to ganger, før Tobias Lindström avsluttet hjemmelagets festaften med sitt andre mål i kampen.

Svensken fikk også notert tre målgivende pasninger.

Hampus Gustafsson satte inn gjestenes trøstemål på tampen.

Medby x 3

Stavanger hadde muligheten til å komme à jour med serietoer Storhamar med seier over Frisk Asker lørdag, men gjestene fra vest fikk tøff kamp.

Endre Medby scoret ikke mindre enn tre ganger for hjemmelaget i Asker og bidro sterkt til at det sto 3-3 etter tre perioder. Dermed måtte det forlengning til for å fordele poengene.

Der ble Shawn Szydlowski matchvinner.

Patrick Ulriksen, Mats Larsen Mostue og Henrik Ødegaard scoret Stavangers mål i ordinær tid.

Ny Sparta-seier

Betydelig mindre jevnspilt var det i Sarpsborg, der hjemmelaget Sparta tok imot Manglerud Star. Tommy Kristiansen sto for tidlige scoringer både i den første (15 sekunder) og den siste (34 sekunder) perioden og var toneangivende for Sparta.

Sander Thoresen og canadiske Scott Allen sto for de øvrige scoringene.

Dermed fulgte Sparta om den sterke 3-2-seieren mot Storhamar torsdag på best mulige måte. Før den kampen sto østfoldklubben med tre strake tap.