– Det handler om det som skjer på banen, ikke om hvem som har størst pikk

Dimitar Berbatov med klar melding til José Mourinho og Paul Pogba.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-helten Dimitar Berbatov (37) har sett seg lei av krangelen mellom José Mourinho og Paul Pogba.

Nå ber han duoen om å vokse opp og skjerpe seg.

– Som en som ønsker at Manchester United skal gjøre det bra, er jeg lei av å våkne opp og se disse overskriftene. Fotball handler om det som skjer på banen, ikke om hvem som har størst pikk. Det er en idiotisk situasjon, skriver Berbatov i sin spalte hos Betfair.

Han lar seg irritere over at krangelen lar seg utspille i offentligheten.

– Om du er kaptein eller visekaptein snakker du oftest på vegne av spillerne, og det er ikke noe galt med å dele sine tanker med manageren. Men dette bør ikke gjøres gjennom media - det hjelper ingen at disse kranglene spilles ut i offentligheten. Bortsett fra media, selvsagt, skriver bulgareren.

Onsdag gikk bildene av Mourinho og Pogba i opphetet diskusjon på Carrington verden rundt.

– Jeg er veldig overrasket at det har gått så langt. Dette er noe man virkelig må holde internt. Dere er begge voksne, ordne opp i garderoben, fortsetter Berbatov.

37-åringen mener problemene mellom de to nå også påvirker de sportslige prestasjonene.

– Når Mourinho har gått så langt som at han har fjernet visekapteinen, så må Pogba har provosert ham - om det var kommentarene etter Wolves-kampen eller noe annet. Men disse kranglene påvirker alle andre og begynner å ha en innvirkning på banen.

Berbatov håper både manageren og det franske midtbanestjernen blir værende på Old Trafford.

– Jeg tror ikke løsningen på alt dette er at den ene eller den andre drar. Mourinho er en av de beste managerne i fotballverdenen og Pogba er en glimrende spiller, en VM-vinner, som fortsatt er ung og vil forbedre seg, mener han.

Søndag kl. 13.30 møter Mourinhos menn West Ham på London Stadium. Berbatov håper Pogba vil være en del av startelleveren i det TV 2 Sport Premium-sendte oppgjøret.

– Jeg håper Pogba vil spille og vise hvor viktig han er for laget. Det er så mye press på ham om å prestere, men de beste spillerne legger mer press på seg selv. Jeg hadde elsket å se ham gå ut der og score vinnermålet, skriver han, og legger til:

– For alt det er laget større enn noen enkeltspillere, og jeg håper de kan komme tilbake fra Øst-London med tre poeng.