FORSVARPROBLEMER: Kristoffer Ajer (t.h) mister landskampene i oktober. Tore Reginiussen (t.v) tar høyst trolig én av de to ledige plassene i midtforsvaret.
FORSVARPROBLEMER: Kristoffer Ajer (t.h) mister landskampene i oktober. Tore Reginiussen (t.v) tar høyst trolig én av de to ledige plassene i midtforsvaret. Foto: Bildbyrån/Jon Olav Nesvold

skadetrøbbel for landslaget:

– Det ser stygt ut

Norges forsvarsrekke har fått et alvorlig skudd for baugen før Nations League-kampene i oktober. Nå avventer man svar på hvor store endringer Norge må gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge kan komme til å måtte erstatte tre av fire spillere i forsvarsrekken til de kommende Nations League-kampene mot Bulgaria og Slovenia.

Venter på oversikt

Kristoffer Ajer tuslet av banen i onsdagens cupkamp for Celtic med en hamstringskade, og nordmannen er bekreftet ute i fire til seks uker.

Onsdag måtte også venstreback Birger Meling ta telling med en strekkskade i cupkvartfinalen mot Rosenborg. Medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe, tror ikke skaden er alvorlig, men sier overfor TV 2 at man tidligst vil få svar på skadeomfanget torsdag kveld etter undersøkelser.

Samtidig må Håvard Nordtveit stå over kampen mot Slovenia etter det røde kortet i tapet for Bulgaria. I tillegg er førstekeeper Rune Almenning Jarstein, som ble byttet ut i tirsdagens Bundesliga-tap mot Werder Bremen, småskadet.

– Det ser stygt ut, men vi har ikke fått totaloversikten. Jeg regner med at vi får det i løpet av en dag eller to, sier landslagsassistent Per Joar Hansen til TV 2.

– Vi har vært i kontakt med Rune. Han trodde at det skulle gå fint. Han har kamp mot Bayern til helgen, men den kan komme for fort. Han skal teste denne uken, så trodde han at det ikke var noe farlig med tanke på landslaget.

– Vi har ikke fått 100 prosent oppdatering på Birger. Vi vet ikke hele bildet og må avvente til infoen kommer fra våre medisinere etter å ha vært i kontakt med klubben.

Torsdag får TV 2 også bekreftet at Martin Ødegaard måtte forlate banen med en skade onsdag kveld.

Norge mister «sjefen»

Tapet av Kristoffer Ajer og Nordtveit er nok det som tynger mest. 19-åringen har storspilt for både Norge og Celtic og viser seg stadig mer og mer som landslagets nye Brede Hangeland, mener TV 2s fotballekspert.

– Han har vært sjefen når de har forsvart seg, men kanskje enda viktigere i kampene hvor motstanderne ligger lavt, der har Ajer en forse med å ta med seg ballen fram, bidra offensivt og sette opp de spillerne lenger fremme på banen. Det vil Norge savne i de to kampene på Ullevaal, som Norge er nødt til å vinne, sier Jesper Mathisen.

At tapet av Ajer gjør noe med Norge, er "Perry" enig i.

– Kristoffer har vært veldig god for oss. Han tar nye nivåer hele tiden og har vært veldig stabil. Han er trygg med ballen, rolig og har ryddet godt unna i den defensive delen av spillet. Han har spilt som en voksen og rutinert midtstopper. Det er synd at han er ute, sier Johansen.

Dette blir trolig stopperparet

Ingen Ajer eller Nordtveit i startelleveren tyder etter alle solemerker på at Tore Reginiussen og Sigurd Rosted danner stopperparet for Norge.

– Det er to veldig gode midtstoppere. De har begge vært med i en lengre periode også. Tore har spilt mye for oss og samtidig vært god for RBK. Om det skulle bli et alternativ, er jeg veldig trygg på det, sier Johansen.

Mathisen kaller det likevel ingen stor krise at stopperparet må byttes ut.

– Lars Lagerbäck har fått satt en ellever og en backfirer som fungerer bedre og bedre. Å miste sin forsvarssjef og førstevalg i forsvaret er alt annet enn optimalt. Det vil si at Lagerbäck må trylle sammen et helt nytt stopperpar til den første kampen i oktober. Reginiussen og Rosted er gode alternativer, så det er ingen stor krise. Men det er ikke optimalt, sier Mathisen, som håper at Melings skade ikke er så alvorlig at landskampene går fløyten.

– Meling har vært utrolig god for nåde Rosenborg og Norge i veldig lang tid. Han tar store steg hver sesong. Jeg er overrasket over at han ikke er solgt ut av landet. Både han og Ajer er Lagerbäcks viktigste brikker. La oss håpe at Meling blir klar.