Tottenham-legende besøker TV 2s Champions League-studio:

– Spurs er noen få spillere unna å kunne kjempe om å vinne Champions League denne sesongen

Robbie Keane mener alt handler om å klare å vinne det første troféet for gamleklubben Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Barcelona på TV 2 Sumo og TV 2 Sport 1 tirsdag fra 20.00!

Onsdag er det duket for storkamp på Wembley i Champions League når Tottenham tar imot Barcelona.

Vertene tapte åpningskampen i gruppen mot Inter, samtidig som Lionel Messis hat trick-show sørget for Barca-storseier mot PSV for to uker siden.

Dermed har Mauricio Pochettinos mannskap allerede et press på seg når det gjelder å ta poeng mot de spanske gigantene, og tidligere Spurs-stjerne Robbie Keane mener det i så fall vil være et tydelig bevis til Europas elite på at nordlondonerne hører hjemme der.

– Det å slå Barcelona vil være enormt for klubben og en erklæring om at klubben er på vei i riktig retning, sier Keane før sin gjesteopptreden i TV 2s Champions League-studio i Bergen onsdag.

Mannen som spilte for Tottenham i to perioder mellom 2002 og 2008 og 2009 og 2011, og scoret til sammen 122 mål for klubben, var også en av dem som løftet troféet sist Spurs faktisk vant noe, etter ligacupfinalen i 2008.

– For å vinne troféer må du ha sult, og det hadde vi i det laget der. Og jeg ser definitivt sultne spillere i Tottenham-garderoben nå. Jeg vet ærlig talt ikke hvorfor det har tatt så lang tid siden de vant et trofé, men jeg føler at det kommer snart. De har definitivt sjansen med dette laget, men det er det å klare å ta det første som er vanskeligst. Det er vanskelig å si når det kommer, men jeg føler de er nære, sier Keane.

Drøm deg tilbake i tid med Robbie Keane-scoringer i vinduet øverst.

– Kun noen få spillere unna å kunne kjempe om å vinne Champions League denne sesongen
Forrige sesong var Spurs fullstendig dominerende i det som på forhånd var regnet for å være dødens gruppe i Champions League, de var det eneste laget som slo Real Madrid i turneringen, vant både hjemme og borte mot Borussia Dortmund og APOEL, og tok seg til åttedelsfinale med 16 av 18 mulige poeng.

I åttedelsfinalen dominerte de tidvis både borte (2-2) og hjemme (1-2) mot Juventus, men måtte strekke våpen etter at 1-0-ledelsen i den avgjørende hjemmekampen ble skuslet bort etter to defensive feil i løpet av tre minutter.

– Forrige sesong i Europa viste at de definitivt hører til Europas elite, men det å vinne troféer er det man blir målt på.

– Hva må til for å ta de siste stegene og faktisk kjempe om suksess hele veien i Champions League?

– Jeg føler at Spurs kun er noen få spillere unna å kunne kjempe om å vinne Champions League denne sesongen, sier Keane om et Tottenham-lag som ikke hentet en eneste ny spiller denne sommeren.

Les også: Spurs skapte Premier League-historie: - Det er forfriskende

Spilte på laget som kvalifiserte Tottenham til Champions League - skryter av Kane
Keane var selv med på å spille Tottenham inn i Champions League for første gang i klubbens historie i 2009/10-sesongen, og var med på reisen under styreformann Daniel Levy som tok Spurs fra å være en middelhavsfarer i Premier League til å kunne kjempe om plasser i Europa.

De siste sesongene har de liljehvite tatt enda et steg, og har nå tre sesonger på rad kvalifisert seg for Champions League. En av hovedgrunnene er Harry Kane, som var ni år da Keane først kom til klubben i 2002. Etter hvert ble unggutten en av de mest profilerte på yngre lag i Spurs, og Keane husker godt at han kjempet seg vei gjennom akademiet.

DEL AV FØRSTE EVENTYR: Robbie Keane i aksjon under Champions League-turneringen i 2010/11. Foto: Scanpix
DEL AV FØRSTE EVENTYR: Robbie Keane i aksjon under Champions League-turneringen i 2010/11. Foto: Scanpix

– Harry var en herlig fyr, og du kunne se at han var fast bestemt på å lykkes ved å stå igjen etter trening og øve på avslutninger. Jeg er så lykkelig over hvor langt han har kommet, og hardt arbeid er nøkkelen til suksess, forteller Keane.

Kane har siden det virkelige gjennombruddet i Spurs i 2014/15-sesongen blitt en av Fotball-Europas giftigste målscorere, har blant annet skutt seg forbi Keane selv på statistikken over Spurs' mestscorende gjennom tidene, og definitivt tatt mange steg siden den gang han pusset skoene til onsdagens TV 2-gjest.

– Han pleide å gjøre det, og han var en virkelig hyggelig gutt. Det som gjør ham til en så god spiss er sulten etter å forbedre seg, forteller Keane.

Avviser at Kane fremdeles kan være skadet
En del Spurs-supportere har imidlertid lagt merke til at Kane i innledningen av denne sesongen ikke har hatt den samme gnisten som tidligere, noe som kanskje skyldes et tidlig comeback etter skade i vår, kombinert med et VM-sluttspill der han og England gikk hele veien til semifinalestadiet.

– Han er nødt til å være litt sliten med tanke på all den fotballen han har spilt i de siste årene. Det er normalt, og det kan også sies om mange i det Spurs-laget.

– Kan han fremdeles være skadet?

– Han er definitivt over den skaden. Det er vanskelig å spille så mange kamper siden den om den ikke var ok. Men han har satt såpass høye standarder for seg selv at folk vil følge med på hver eneste bevegelse han gjør. Men han scorer fremdeles mål, og det er i bunn og grunn det en spiss blir målt på, avslutter Keane.

Se Tottenham-Barcelona - med Robbie Keane i TV 2-studio på TV 2 Sumo og TV 2 Sport 1 tirsdag fra 20.00!