Ny Manchester United-skrell: Tapte på straffer mot Derby

Manchester United tapte på straffer hjemme mot Derby, og røk dermed på hodet ut av ligacupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se all dramatikken i Sportsnyhetene øverst.

Manchester United-Derby 2-2 (7-8 etter straffer)

Et stjernespekket Manchester United-lag fikk det svært tøft mot Frank Lampards Derby i 3. runde av ligacupen mandag.

Etter en vanvittig 2-2-kamp måtte det straffespark-konkurranse til for å skille lagene.

Det ble også en thriller.

Phil Jones ble til slutt den store syndebukken da han bommet på Manchester Uniteds åttende straffe.

Dermed måtte et sjokkert hjemmepublikum innse at Manchester United var ute av sesongens ligacup – allerede i 3. runde.

Vil ikke kalle det et tap

– Straffekonkurranse er et lotteri, sier José Mourinho til MUTV etter kampen.

– Hvis vi måtte ta flere enn sju straffer, så visste vi at vi ville få problemer med Jones, Eric og Lee som ikke er gode straffetakere.​

Manchester United tok tidlig ledelsen, men lå under 1-2 da Marouane Fellaini stanget inn utligningen på overtid. Dermed mener Mourinho at laget hans ikke egentlig tapte.

– Spørsmålet er hvorfor måtte vi kjempe oss tilbake i kampen? Det er spørsmålet. Det er en trist, men rolig garderobe fordi vi snakker om hvorfor vi ikke har det som skal til for å drepe kampen.

– Jeg er trist over at vi røk ut, men vi tapte ikke kampen, noe som jeg synes var viktig for oss.

Romero fikk rødt – Fellaini utlignet på overtid

Hjemmelaget tok ledelsen ved Juan Mata etter bare tre minutters spill.

Da trodde mange at det skulle bli en komfortabel kveld for Manchester United og José Mourinho.

Men slik ble det ikke.

Derby utlignet nemlig etter en time etter et fantastisk frispark av den utlånte Liverpool-unggutten Harry Wilson (21). Mourinho roste unggutten etter kampen.

– Jeg syns ikke det var et frispark i det hele tatt, men gutten slo et fantastisk frispark, sier portugiseren til MUTV.

Åtte minutter senere ble Liverpool-eiendommen stoppet på ulovlig vis av keepervikar Sergio Romero. Romero fikk marsjordre for å ha tatt ballen med hendene utenfor straffefeltet, og Mourinho måtte kaste innpå tredjekeeper Lee Grant de siste tjue minuttene.

Grant hadde flere kvalifiserte redninger, men kunne ikke hindre innbytter Jack Marriott i å sette inn vinnermålet på en retur rfire minutter før slutt. Da trodde mange at kampen var avgjort, men fem minutter på overtid steg innbytter Marouane Fellaini til værs og stanget inn utligningen.

Nytt av året i ligacupen er at man går rett til straffesparkkonkurranse ved uavgjort.

Derby-manager Frank Lampard var selv en straffespark-spesialist, og Derby-spillerne hadde tydeligvis fulgt med i timen. De var iskalde alle som en, inkludert målscorerne Wilson og Marriott.

– Jeg vet at vi er et godt lag, og vi ønsket å komme her og gi United kamp, sier Liverpool-talentet Harry Wilson til BBC etter kampen.

– Det er en fantastisk følelse. Jeg syns vi fortjente det over de 90 minuttene, sier Wilson også i et intervju vist på Viasport​.

– Jeg er rystet, sier den ferske manageren Frank Lampard til Sky Sports etter å slått sin gamle læremester.

– Jeg er en stolt manager.

Pogba degradert før kampstart

Den store snakkisen før tirsdagens ligaoppgjør var at José Mourinho hadde fortalt Paul Pogba at han aldri ville få bære kapteinsbindet igjen.

Det kom visstnok som en reaksjon på Pogbas uttalelser etter Wolverhampton-kampen, der han uttrykte misnøye med lagets manglende angrepsvilje.

Pogba fikk hvile og var ikke i kamptroppen mot Derby, men laget var likevel fullt av meritterte spillere.

Enkelt for City

Regjerende ligacupmester Manchester City tok seg greit av Oxford. Gabriel Jesus, Riyad Mahrez og Phil Foden gjorde målene i 3-0-seieren borte mot League One-klubben.

Joshua King spilte de siste 20 minuttene som innbytter i Bournemouths 3-2-seier over Blackburn. Callum Wilson ble matchvinner fire minutter på overtid.

I Premier League venter Alexander Sørloth fortsatt på å få starte sin første kamp for sesongen, men i ligacupen var han endelig i Crystal Palaces startoppstilling i bortemøtet med West Bromwich.

Nordmannen kom ikke på scoringslista, men så Andros Townsend (2) og Patrick van Aanholt klare det i 3-0-seieren. Sørloth noterte en assist.

Stefan Johansen var ikke i troppen da Fulham slo Millwall 3-1. Det samme gjaldt Alexander Tettey da hans Norwich slo Wycombe 4-3.

Burnley ble offer for dagens andre cupbombe da Burton fra nivå tre vendte til 2-1-seier. Kevin Long ga Premier League-laget ledelsen, men Liam Boyce og Jamie Allen sendte Burton til 4. runde for første gang i klubbens historie.​