Supporterne hyller kult-manageren med Queen-klassiker

– Jeg fikk en forespørsel fra noen medsupportere, og så dukket «Bielsa Rhapsody» opp i den rare hjernen min, sier mannen bak til TV 2.
Se video av Leeds-supporternes nye favoritt her!

Altomfotball: Alt om Championship

Leeds er en av engelsk fotballs største klubber, men har de siste 14 årene befunnet seg utenfor øverste divisjon.

I øyeblikket ser ting imidlertid lysere ut, og de hvite leder Championship når ni kamper er spilt av den nye sesongen.

En av hovedingrediensene i suksessen er manager Marcelo Bielsa, som i sommer ble ansatt som klubbens niende manager de siste fire årene.

Og nettopp det faktum at «El Loco» er bakmannen til suksessen, har fått gjengen bak podkasten Phatchants til å børste støv av en gammel Queen-klassiker, med noe alternativ tekst.

«Open your eyes, look up to the skies, we're Leeds.
'm just Leeds fans from a Leeds family», er nemlig bare startfrasen på omskrivingen av rockegruppens legendariske Bohemian Rhapsody fra 1975.

– Jeg fikk en forespørsel fra noen medsupportere av Leeds via Twitter om å lage en Bielsa-sang, og så dukket Bielsa Rhapsody opp i den rare hjernen min. Så jeg skrev den, printet ut teksten og så sang vi den på podkasten, sier Micky P Kerr til TV 2 Sporten.

Se videoen øverst. Video med tillatelse fra Proper Sport.

Micky, som er mannen med mest hår og skjegg i videoen) er komiker og også en av bakmennene bak podkasten Phatchants, som har som mål å hylle noen av de beste tribunesangene fra engelsk fotball.

– Jeg hadde en ide om å lage en podkast basert på fotballsanger og tribunesanger, så jeg slo meg sammen med noen venner som jeg vet skriver morsomme fotballsanger, og så slo vi sammen alle idéene våre, forteller han.

Skal sannsynligvis utgis til inntekt for veldedighet
Gjengen består av fem mann totalt, hvorav to heier på Leeds og tre på Liverpool. Responsen har vært overveldende etter podkast-innspillingen og den påfølgende internett-virale videoen som fulgte i kjølvannet.

– Jeg er enorm fan av Queen. Jeg visste ikke hvordan dette ville låte, men jeg tenker at vi til slutt gjorde en god jobb. Sannsynligvis skal vi nå spille den inn profesjonelt, og kanskje gi ut en singel til inntekt for veldedighet, forteller Leeds-supporteren.

Ønsker bidrag fra Norge
Nå frir han også til det norske publikummet, og er åpenbart klar over at Leeds er en av klubbene i England som har sterkest tilknytning også blant norske supportere.

– Vi er alltid på utkikk etter morsomme sanger, så jeg vil elske å kunne fronte noen fra Norge også. Vi bruker både etablerte sanger eller morsomme som noen lager, og det vil være fantastisk å få en tilknytning til Norge, forteller komikeren, og opplyser samtidig om at de kan kontaktes via Twitter eller e-post.

Rent sportslig ble helgens runde i Championship en nedtur for Bielsa og Leeds, som gikk på sesongens første tap med 1-2 hjemme mot Birmingham. Allikevel troner de altså øverst, og supporterne har troen på at de endelig skal kunne returnere til det gjeveste engelske fotballselskap etter denne sesongen.

– Jeg tror det endelig er vårt år. Den ene tingen som kan stoppe oss er skader, men forhåpentligvis kan vi også hente noen nye spillere i januar som kan bidra til at troppen tåler den tøffe belastningen det er med Championship-fotball, sier Mikcy.

Tror på opprykk - grunnen er Bielsa
Det er også liten tvil om at Bielsa, som får verselinje-oppfordringen «Woah Bielsea, just you listen Bielsa. Just gotta get out, just gotta get right out of this league.» i sangen, er hovedgrunnen til supporternes nyvunne tro på suksess.

– Grunnen til at jeg er så selvsikker er Bielsa. Mannen har endret alt i klubben. Han er en åpenbaring. Måten vi spiller på er så underholdende, og det faktum at det i praksis er det sanme laget som forrige sesong havnet på nederste halvdel av tabellen er så mirakuløst at jeg sliter med å tro på det, sier Leeds-supporteren.

Avslutningsvis ønsker han også norske fans velkommen til å komme over og bidra til å heie klubben frem til flere poeng i løpet av sesongen,

– Det er fantastisk å være på Elland Road nå. Jeg vet at mange norske fans ofte reiser over, og jeg vil si at det nå er et godt tidspunkt for å reise over. Det er en «feel good factor», og alt det er på grunn av Marcelo. Han fortjener denne rhapsody'en, og jeg er stolt over at en så fantastisk manager har kommet til vår klubb, sier han.

Teksten til Bielsa Rhapsody

Open your eyes, look up to the skies, we're Leeds
​I'm just Leeds fans from a Leeds family
Cause it's easy come, Marcelo,
Heckingbottom had to go
Take us where the wins go
cause it really matters,
we're Leeds,
we're Leeds
Too late, 15 years have gone
Sent shivers done my spine,
playing League One all the time
Goodbye Championship, we've got to go
​We've got to leave you all behind, we're taking Roofe
Marcelo. oooooooh
Pre-season was s****e
I sometimes never wish I'd been to Borneo
We're Leeds, Leeds, Leeds, Leeds, Leeds
I see little Heckingbottom on the bench
F**k him off, F*** because it's only f*****g Barnsley
Thunderbolts and lightning, this football is frightening
​Oh Marcelo, (oh Marcelo)
Oh Marcelo (oh Marcelo)
Bielsa's here, and the devil built a side for Leeds
For Leeds, for Leeds, for Leeds...
So you think you can come here and change my life?
So you think I can love you more than my wife?
Woah Bielsea,
just you listen Bielsa.
Just gotta get out, just gotta get right out of this league.
We are f*****g Leeds, we are f*****g
We are Leeds.
Leeds United matters,
​anyone can see.
Leeds United matters,
Leeds United matters to me.

Proper Sport på Facebook
​Phatchants på Twitter