Mourinho: – 75 prosent av dem har blitt trenere

José Mourinho er ikke overrasket over at Wolves-manager Nuno Espirito Santos er blitt trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wolverhamptons manager Nuno Espirito Santo var en del av José Mourinhos Porto-tropp som på sensasjonelt vis vant Champions League i 2003/2004-sesongen.

Se Mourinhos pressekonferanse øverst!

Lørdag møter Mourinho sin tidligere spiller i managerduell på Old Trafford. Manchester Uniteds manager er ikke overrasket over at Nuno Santo ble manager etter sin aktive karriere.

– Når du trener spillere, så har du alltid en liten følelse av at noen kan bli manager. Men da tenkte jeg ikke mye på det. Ser du på det Porto-laget jeg trente, så tror jeg 75 prosent av dem nå er blitt trenere. Nuno kom seg til Premier League-nivået, og det er hans egen fortjeneste, sa Mourinho på pressekonferansen før oppgjøret mot Wolves, og slo fast:

GAMMEL KJENNING: Nuno Santo spilte under Mourinho i Porto.
GAMMEL KJENNING: Nuno Santo spilte under Mourinho i Porto. Foto: Nick Potts

– Han kom ikke direkte til Premier League, han gikk til Championship, så fortjente han retten til å være manager i Premier League etter fantastisk arbeid. Resultatene hans snakker for seg selv, mente han.

– Ikke snakket med Mendes om det
Mourinhos agent Jorge Mendes er som kjent dypt involvert i prosjektet med å gjøre Wolves til en etablert storklubb i Premier League. Wolverhampton har åpnet Premier League godt, og ligger på en foreløpig 9. plass på tabellen med åtte poeng etter fem serierunder.

United-sjefen opplyser at han aldri snakker om prosjektet i Wolves med agenten.

– Nei, jeg har ikke snakket med ham på en lang tid, for å være ærlig. Når vi snakker sammen, så snakker vi ikke om min jobb eller hans jobb. Han er min agent, og det er det hele, sa Mourinho.

– Men jeg mener arbeidet Wolves gjør er godt. Det handler ikke bare om portugisisk innflytelse, en portugisisk manager, et portugisisk støtteapparat og portugisiske spillere. Det handler også om å hente riktige personer, og de har mange unge spillere, og spillere som har rutine. De har Portugals landslagskepper, de har Moutinho som er med i 100-landskampsklubben, stor stabilitet i laget, lovende spillere med stort potensial, og alle kan se det gode arbeidet trenerteamet gjør. Så det er et riktig godt lag, fortsatte han.

– Det er lagets fortjeneste
Chris Smalling og Victor Lindelöf har storspilt i Manchester Uniteds midtforsvar den siste tiden. Manchester United-sjefen hevder hardnakket at han ikke har bestemt seg for hvem som er førstevalgene i forsvaret.

– Nei, jeg mener at laget løser de defensive problemene bedre enn før, jeg vil ikke si at det var Bailly eller Phil Jones, og nå er det Smalling og Lindelöf. Jeg mener at laget er mer kompakt, lagmoralen, samarbeidet og kommunikasjonen er blitt bedre. Jeg vil ikke si at at vi er blitt bedre på grunn av Chris eller Victor, men laget spiller bedre og de har vært en del av disse kampene, sa Mourinho, som ellers kunne varsle om Marcos Rojo og Ander Herrera går glipp av Wolves-kampen.

– Vi fikk ingen skader fra Young Boys-kampen. Men Herrera og Jones er ikke klar til å spille. Jones er i bedring og snart tilbake, og Matic er ute med suspensjon, oppsummerte han.