Gnistret for Arsenal: – Det er bare lekkert!

Anført av Pierre-Emerick Aubameyang fikk Arsenal en perfekt start på Europaligaens gruppespill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal – Vorskla 4-2:

Se alle scoringene fra Arsenals målfest øverst!

To fulltreffere signert Pierre-Emerick Aubameyang, en scoring med hodet av Danny Welbeck og en lur avslutning av innbytter Mesut Özil sørget for at Arsenal kunne juble for en oppskriftsmessig 4-2-seier mot ukrainske Vorskla i Europaligaen torsdag kveld.

– Jeg er skuffet over de siste 20 minuttene og de to målene vi slapp inn. Men ellers var prestasjonen god. Vi kom til sjanser og viste kvalitet. Det var viktig med seier i den første kampen i turneringen, sa Arsenal-manager Unai Emery i intervjuet med UEFA etter kampslutt.

– Det var en viktig seier for oss, men vi kunne scoret flere mål. Vi spilte god fotball og fikk mye rom og kunne skapt enda mer sjanser. Dette var en god lagseier. Målet vårt er å vinne hver kamp og vinne denne turneringen, for vi vil kjempe om en plass i Champions League, konstaterte Arsenals Henrikh Mkhitaryan overfor UEFA.

Henrikh Mkhitaryan var involvert i forkant av tre av fire Arsenal-scoringer.

– De to gutta har funnet hverandre før, i Dortmund, og nå gjør de det igjen i Arsenal. Aubameyang scoret utenfor 16-meteren igjen. Det er ingenting tilfeldig eller heldig med den avslutningen. Det er bare lekkert, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt etter Arsenals tredje scoring for dagen.

– En mønsterkontring
Arsenal hadde 80 prosent ballbesittelse de første 25 minuttene, men slet med å få fart på sakene.

Ukrainske Vorskla forsvarte seg godt, og Pierre-Emerick Aubameyang var ikke riktig på hugget med avslutningene.

I det 31. minutt våknet Arsenal. Rødtrøyene vant ballen på egen banehalvdel, og nevnte Aubameyang satte inn 1-0-ledelse etter en strålende kontring.

Henrikh Mkhitaryan satte fart og fant Alex Iwobi, som stod for den målgivende pasningen i forkant av scoringen.

– Da de først angrep med full styrke, så ble det scoring for Arsenal. Det var ingen overraskelse at det var Alex Iwobi som skapte det, for han var den kreative kraften i Arsenal i første omgang. Det var en mønsterkontring av Arsenal, konkluderte kommentator Peder Mørtvedt etter scoringen.

Like før pause presenterte Aubameyang seg igjen. Han avsluttet vakkert fra skrått hold, men denne gang gikk ballen i stolpen og ut.

– For enkelt
Arsenal brukte bare to minutter av andre omgang på å doble ledelsen.

Henrikh Mkhitaryan slo vakkert inn i feltet. Der ventet en umarkert Danny Welbeck, som headet ballen sikkert i mål.

– Han fikk en enkel jobb med å sette den i mål. Men Danny Welbeck fikk slippe til alt for enkelt i feltet, mente Peder Mørtvedt etter Welbecks 2-0-scoring.

– Ingen tilfeldigheter
Etter scoringen dominerte Arsenal fullstendig. Det var bare et tidspørsmål før London-klubben ville score igjen.

I det 56. minutt kom scoringen. Henrikh Mkhitaryan fant Pierre-Emerick Aubameyang med en gjennombruddspasning. Fra rundt 16-metersmerket plasserte Aubameyang ballen lekkert i mål.

– De to gutta har funnet hverandre før, i Dortmund, og nå gjør de det igjen i Arsenal. Aubameyang scoret utenfor 16-meteren igjen. Det er ingenting tilfeldig eller heldig med den avslutningen. Det er bare lekkert, sa Mørtvedt etter Arsenals tredje scoring for dagen.

I det 73. minutt satte innbytter Mesut Özil Arsenals fjerde for dagen. Tyskeren dukket opp på bakerste stolpe og lurte ballen i nettetn.

– Özil har scoret i sin andre kamp på rad. Han kom rett inn fra benken, og han avsluttet med en smart teknikk. Han nærmest bare tråkket ballen i mål, mente Peder Mørtvedt om fulltrefferen.

Bare to minutter senere scoret Vorskla sitt trøstemål. Lichtsteiner klønet det til i feltet, og Volodymyr Chesnakov viste ingen nåde da han hamret inn 2-4-scoringen.

– Da sprakk nullen igjen for Arsenal, konstaterte Mørtvedt.

På overtid av overtiden reduserte gjestene fra Ukraina igjen. Vyacheslav Sharpar hamret ballen i nettet, slik at sluttresultatet ble 4-2 til Arsenal.

Portugisiske Sporting og Qarabag fra Aserbajdsjan gjorde opp om poengene i den andre kampen i gruppe E. Raphael og Jovane Cabral scoret målene da Sporting vant 2-0.

Slik startet lagene:

Arsenal: Leno, Lichtsteiner, Papastathopoulos, Holding, Monreal, Elneny, Torreira, Mkhitaryan, Iwobi, Aubameyang, Welbeck

Benken: Martinez, Bellerin Lacazette, Ozil, Guendouzi, Nketiah, Smith Rowe

Vorskla: Schust, Perduta, Dallku, Chesnakov, Artur, Kobakhidze, Kravchenko, Sharpar, Rebenok, Kulach, Kolomoets

Benken: Tkachenko, Giorgadze, Sklyar, Serhiichuk, Mysyk, Careca, Sakiv

Dommer: Bart Vertenten, Belgia