Urokråkens kunstvolley satte fyr på Inter: – Det er en vanvittig scoring

Tottenham var på vei mot en sterk borteseier. Da dukket Mauro Icardi opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Inter-Tottenham 2-1

Tottenham var på vei mot en drømmestart i Champions League, men en volleyperle av urokråken Mauro Icardi fire minutter før slutt sendte hjemmefansen til himmels. To minutter på overtid fullførte Matías Vecino en imponerende snuoperasjon.

– Inter snur det, og de snur det med overbevisning. For Tottenham, som hadde det i baklomma, er det brutalt, var TV 2-kommentator Endre Olav Osnes' konklusjon etter matchen.

Tottenham er inne i en blindgate og har nå tapt tre strake kamper. Likevel velger manager Mauricio Pochettino å ta med seg lyspunktene fra kampen

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen. Vi dominerte kampen helt frem til de siste minuttene, men det som skjedde da var grusomt. For meg var dette sesongens beste prestasjon, sier Pochettino til BT Sport.

Byttet ut halve laget
​Tottenham-manager Mauricio Pochettino gjorde fem endringer på laget fra 1-2-tapet mot Liverpool før kveldens oppgjør i Milano.

Etter 2380 dager uten Champions League-spill var det et svært tent hjemmelag som ventet på Giuseppe Meazza. Inter gikk rett i strupen på London-laget og stresset Premier League-stjernene voldsomt før pause. Ukomfortable Tottenham-spillere ga vekk ballen gang på gang i farlige områder, men hjemmelaget maktet ikke å få det viktige ledermålet.

Tottenhams første store mulighet kom etter 36 minutter. En strøken pasning fra Christian Eriksen fant Harry Kane bak forsvarslinjen til Inter. Mottaket til Kane var like strøkent, men spissen mistet balansen etter at han hadde rundet Samir Handanovic i Inter-målet.

– En jevnspilt første omgang. Begge lag hadde sine muligheter, men Harry Kane hadde kanskje den største, var TV 2-kommentator Endre Olav Osnes' konklusjon etter de første 45 minuttene.

God og heldig Eriksen
​Inter åpnet forrykende også i andre omgang, men det var bortelaget som tok ledelsen mot spillets gang. Christian Eriksen viste frem en teknisk lekkerbisken og dro seg løs før han løsnet skudd fra rundt 20 meter. Handanovic reddet, men returen havnet i beina på dansken. På skudd nummer to, via en Inter-forsvarer, måtte Handanovic strekke våpen.

– Det var skjebnen som ville ha den ballen i mål. Det Eriksen gjør i forkant der er stort, kommenterte Osnes.

Inter holdt på å svare umiddelbart, men Tottenham-keeper Michel Vorm hadde god kontroll på headingen fra Ivan Perišić.

I motsatt ende fikk Erik Lamela to gode muligheter på rappen, men Handanovic viste hvorfor han regnes som en av verdens beste keepere.

Innbytter Antonio Candreva hadde muligheten til å redde et poeng for «Nerazzurri» ti minutter før slutt, men avslutningen skremte ingen andre enn tilskuerne bak mål.

De samme tilskuerne fikk noe å juble for fem minutter seinere. Et godt slått innlegg havnet på foten til Mauro Icardi. Superspissen fikk drømmetreff med utsiden av høyrefoten på hel volley.

– Det er en vanvittig scoring. Kapteinen tar ansvar for sin besetning. Det målet er hentet fra øverste hylle. Fullstendig utagbart for Vorm, var Osnes' kommentar.

Noen minutter seinere fullførte Matías Vecino snuoperasjonen etter et hjørnespark.

Trolig må Inter og Tottenham gjøre opp om annenplassen i gruppe B. Der har Barcelona som ventet koblet grepet etter 4-0-seier mot PSV Eindhoven med hattrick av Lionel Messi i den andre kampen tirsdag.