OMTALES SOM EN VARM OG SPRUDLENDE PERSON: Celina Barquin Arozamena er død, 22 år gammel.
OMTALES SOM EN VARM OG SPRUDLENDE PERSON: Celina Barquin Arozamena er død, 22 år gammel. Foto: EGA HANDOUT

Golftalent (22) funnet drept

Celia Barquin Arozamena (22) ble funnet på en golfbane i Iowa mandag morgen. Nå har politiet siktet en mann for drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Ames, Iowa skriver i en pressemelding at den 22 år gamle spanske kvinnen Celia Barquin Arozamena ble funnet død på en golfbane mandag morgen.

En golfbag skal ha blitt funnet uten noen i nærheten da politiet rykket ut. Man skal så ha funnet kroppen til 22-åringen et stykke unna. Ifølge politiet skal hun ha blitt utsatt for vold med døden til følge.

En 22 år gammel mann, navngitt av politiet som Collin Daniel Richards, er siktet for overlagt drap.

Arozamena var sivilingeniør-student ved Iowa State-universitetet og spilte golf ved skolen frem til i fjor. Spanjolen var oppført som amatørgolfer, men var regnet som et stort talent og kvalifiserte seg blant annet til deltakelse i prestisjetunge British Open gjennom seieren i European Ladies Ameteur Championship i sommer.

– Dette er et tragisk og meningsløst tap av en talentfull ung kvinne og en anerkjent studentutøver. Vi sørger med familien hennes og venner i Spania, hennes lagkamerater her og alle som kjente henne, sier Iowa State-universitetets president Wendy Wintersteen i en uttalelse.

– Vi er alle knuste. Celia var en vakker person som var elsket av lagkameratene og vennene. Hun elsket Iowa State og var en enestående representant for skolen vår. Vi kommer aldri til å glemme hennes konkurranseinstinkt til å bli best og hennes lidenskap for livet, sier golftrener Christie Martens.

Arozamena ble utnevnt til Iowa State-universitetets beste kvinnelige idrettsutøver for 2017/2018.

– Celia hadde et smittsomt smil, en boblende personlighet, og alle som var heldige nok til å bli kjent med henne, var velsignet, sier Jamie Pollard, sjef for idrett ved Iowa State-universitetet.