den perfekte sesongstarten fortsetter:

Gavmild keeper-vikar serverte Liverpool seieren

Liverpool sin perfekte sesongstart fortsetter. Lørdag vant de 2-1 borte mot Tottenham etter å ha fått god hjelp av en gavmild målvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-Liverpool 1-2

Se hele kampsammendraget i videovinduet øverst.

Liverpool feilfrie rekke fortsetter. Jürgen Klopps mannskap kjørte til tider over Tottenham lørdag, og vant til slutt 2-1, etter scoringer av henholdsvis Georginio Wijnaldum og Roberto Firmino.

Erik Lamelas praktfulle redusering på overtid kom for sent til å utgjøre en forskjell, selv om historien kunne endt annerledes hadde Heung-min Son fått straffe fem minutter på overtid.

Det gjorde han ikke, og dermed topper Liverpool Premier League-tabellen med femten poeng av femten mulig.

De kan imidlertid rette en stor takk til et gavmildt Tottenham-forsvar, og ikke minst en slepphendt keeperreserve ved navn Michel Vorm.

– Han er ikke Lloris-klasse

Med skandaleomsuste Hugo Lloris ute med en hamstringskade, hadde Tottenham et problem på keeperplass før lørdagens toppoppgjør.

Michel Vorm hadde alt annet enn en god kamp mot Watford for to helger siden, og mange Tottenham-supportere hadde håpet at Paulo Gazzaniga skulle få sjansen mellom stengene mot Liverpool.

De ble ikke bønnhørt.

Michel Vorm startet kampen og havnet i fokus. Nederlenderen klønet det til to ved anledninger og serverte dermed Liverpool to mål. Da hjalp det lite at han til tider vartet opp med flere gode redninger.

– Han er ikke Lloris-klasse. Det kan koste Tottenham poeng. Han roter det til for seg selv, sa TV 2s Erik Thorstvedt i PL-studioet.

– Men Liverpool vinner fortjent. De durer på. Dermed kan Klopp juble og Pochettino fortvile. Alt i alt var det fortjent at Liverpool vant, og nå ruller Liverpool på med seier i fem av fem kamper. Tottenham var bleike og ubesluttsomme fra minutt én. De var energiløse og da det tok seg opp på slutten, var det for sent, konkluderte Thorstvedt.

Vel så bekymringsverdig for manager Mauricio Pochettino var det nok at laget hans tapte helt fortjent og at Harry Kane hadde nok en anonym dag på topp. Etter en god start, har Tottenham nå to strake tap i serien, og står i fare for å sakke akterut.

Jürgen Klopp har imidlertid god grunn til å smile. Laget hans skapte det meste som var av sjanser på Wembley, og virker å være i god rute før tirsdagens TV 2 Sport 1-sendte Mesterliga-oppgjør mot Paris Saint-Germain.

– Liverpool ser meget solide ut. De imponerer stort. De slipper aldri til Tottenham til noen kontringer, og vinner helt fortjent, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Mål annullert etter 40 sekunder

Liverpool startet forrykende og etter 40 sekunder trodde Roberto Firmino at han hadde gitt gjestene ledelsen, men linjedommer valgte å vinke på Sadio Mané som var i offside, og som kan ha forstyrret keeperreserven Michel Vorm.

Tottenham var tydelig rystet i åpningen og avga store rom. Liverpool på sin side så livsfarlige ut både i etablert spill og på kontringer.

Hjemmelaget kom seg over sjokket, men det var Liverpool som hadde initiativet.

Salah bommet alene med keeper

Etter 20 minutter spilte en nonchalant Eric Dier ballen tilbake mot eget forsvar, men sentringen gikk mellom Jan Vertonghen og Toby Alderweireld, og rett til en målhungrig Mohamed Salah.

Egypteren kom alene med keeper, men under press gikk avslutningen rett på Vorm som også fikk fanget egen retur.

Like etterpå var Firmino svært nær å bryte gjennom Spurs-forsvaret, men en god inngripen av Alderweireld hindret brasilianeren å havne alene med Vorm.

Tottenham og Christian Eriksen fikk en svært god frisparkmulighet fra snaue 20 meter etter 28 minutter, men danskens skudd i keeperhjørnet ble for løst til å sette Alisson på noen som helst prøver.

Dette var imidlertid en god periode i omgangen for hjemmelaget, som ved flere anledninger kom seg rundt på kant og truet Liverpool-forsvaret, dog uten å skape de største farlighetene.

Vorm-tabbe ga Liverpool ledelsen

Etter 39 minutter tok imidlertid Liverpool-ledelsen, og scoringen kom etter en lang kjede av personlige feil fra Tottenham. Først ga Eriksen bort ballen unødvendig, og hjemmelagets forsvar måtte gi bort en corner.

Michel Vorm har ikke høyden på sin side som keeper, og det kom til syne på det påfølgende hjørnesparket. Nederlenderen var først ute og bakset i feltet uten å få den klarert skikkelig. Den falt på hodet til Georginio Wijnaldum som stanget ballen mot buret. Vorm slang seg tilbake og det virket som om reservekeeperen hadde parert, men mållinjeteknologien og klokken til dommer Michael Oliver sa noe annet.

Reprisene viste at ballen var inne før målvakten slo den unna. Dermed sto det 1-0 til Liverpool, og Wijnaldum hadde scoret sitt første mål på bortebane i Premier League.

Det resultatet sto seg til pause.

– Han er ikke Lloris-klasse. Det kan koste Tottenham poeng. Han roter det til for seg selv. Det er en vanskelig situasjon, men det er ikke frispark og det ender opp med kaos, sa den gamle keeperkjempen Erik Thorstvedt om Vorm i TV 2s PL-studio i pausen.

Like etter pause var det Liverpool-forsvaret og Joe Gomez som klønet det til for seg selv. Lucas Moura fikk en gratissjanse og satte fart mot Alisson, men Liverpools stopperkjempe Virgil van Dijk rettet opp makkerens tabbe med en god inngripen.

Moussa Dembélé hadde ingen god ettermiddag på Wembley, og hadde et stygt balltap på egen halvdel etter 48 minutter. Salah satte fart mot Tottenhams forsvar før han ga til Mané inne i sekstenmeteren. Senegaleseren vendte lynraskt, men Vorm fikk en aldri så liten revansje da han reddet skuddet med en kvalifisert redning.

Lucas Moura var et aktivum på topp for Spurs, og traff stolpen etter 50 minutter etter en god enkeltmannsprestasjon.

Liverpool scoret etter ny Vorm-brøler

Tottenham skulle imidlertid nok en gang bli straffet hardt for personlige feil og dårlig keeperspill.

Sadio Mané kom seg rundt på kanten og slo inn mot Firmino som sto klar til å løpe ballen i mål. En desperat Vertonghen fikk slengt ut en fot og sendt ballen i stolpen. Returen virket å falle rett i klypene til Vorm, men nederlenderen lot utrolig nok ballen gå mellom nevene. Dermed fikk Firmino en enkel jobb med å sette inn 2-0.

– Vorm kan jo gjøre det bedre i den situasjonen. Han fomler og får aldri tak i den. Da blir det enkelt for Firmino. Vorm er tydelig rystet nå, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Vorm med god redning

Det var imidlertid vanskelige kår for målvakten. Etter 62 minutter måtte han i aksjon igjen da Liverpool kom tre mot to. Mané nølte ørlite mellom hvorvidt han skulle sentre til Salah eller Naby Keïta, før han valgte sistnevnte. Midtbanespillerens skudd var godt, men Vorm vartet opp med en god redning.

Roberto Firmino måtte ut etter 70 minutter. Brasilianeren fikk tilsynelatende Vertonghens fingrer i øynene etter en duell, og ruslet av banen med en lapp mot det venstre øyet.

Liverpool hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen, og det hører med til historien at Vorm reddet Tottenham fra å gå på et enda mer ydmykende tap.

Lamela reduserte

Innbytter Erik Lamela var svært nær en redusering i det 85. minutt, men avslutningen strøk en utspilt Alissons stolpe.

Lamela skulle få målet sitt på overtid. Argentineren reduserte med en praktfull volley, men det kom for sent.

På overtid av overtiden ble Heung-min Son hektet i det han skulle avslutte. Reprisene viste at sørkoreaneren nok ble snytt for et straffespark. Oliver lot være å blåse, og dermed kunne Liverpool juble for seier.