Kroatia gikk på tidenes største tap: Ydmyket av Asensios gullfot

Real Madrid-stjernen dro i trådene da den nye, spanske vinen herjet mot den tapende VM-finalisten Kroatia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spania - Kroatia 6-0
​Se alle scoringen øverst på siden!

Få spillere i verden kan skilte med en skuddfot av Marco Asensios kaliber.

I tirsdagens Nations League-kamp mot tapende VM-finalist Kroatia viste Real Madrid-stjernen frem den gylne venstrefoten til gangs med én scoring, et prosjektil som resulterte i et selvmål, og tre målgivende pasninger.

– Venstrebeinet er så vakkert

Det første magiske Asensio-øyeblikket fikk hjemmepublikumet etter drøyt 30 minutter da 22-åringen snappet opp en feilpasning som han nærmest stillestående banket i nettet fra drøyt 20 meter. Så viste Asensio igjen klasse da han to minutter senere dro seg inn i banen, hamret ballen i tverrliggeren og tilbake inn i målet via en sjanseløs Lovre Kalinic mellom stengene.

– Han er en så nydelig spiller. Vi har sett han gjøre det for Real Madrid, nå får han endelig gjøre det for Spania også. Den skuddfoten, det venstrebeinet er så vakkert. Det er en grunn til at han blir ansett som et av de aller, aller største talentet i største talentene i Spania, sier TV 2s fotballblogger Mina Finstad Berg i Nations League-sendingen.

De to Asensio-øyeblikkene kom etter at Saul Niguez hadde sendt Spania i føringen. Niguez noterte seg for sitt første landslagsmål mot England i helgen, og hjemme i Elche, Atlético Madrid-spillerens fødeby, doblet midtbanespilleren målkontoen med et nådeløst hodestøt etter et glitrende Spania-angrep.

Asensio med assist-show

De kroatiske VM-finalistene stilte på ingen måte svekket og mønstret en startoppstilling med store navn som Luka Modric, Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic, Mateo Kovacic og Ivan Perisic, men ble seende ut som smågutter mot Luis Enriques nye mannskap med Asensio i spissen.

Den tidligere Barcelona-treneren har fått oppgaven med å gjenreise fotballstormakten etter en skuffende exit mot vertsnasjon Russland i VMs åttedelsfinale. Med en dominerende fotball og direkte angrepsspill ble England slått i Nations League-åpningen i helgen, og Kroatia fikk virkelig unngjelde tirsdag kveld i Elche.

Asensios herjinger fortsatte også i den andre omgangen da 22-åringen spilte fri Rodrigo bare få minutter etter at lagene hadde kommet tilbake på gresset. Valencia-spissen gjorde ingen feil alene med den kroatiske keeperen og la på til 4-0.

Historisk kroatisk tap

Den ledelsen ble til 5-0 drøyt ti minutter senere da Asensio prikket en corner på hodet til Serigo Ramos. Real Madrid- og Spania-lagkameraten stanget kontant inn kampens femte scoring.

Så ble det 6-0. Igjen var Asensio servitør. Denne gangen var det Isco som stod igjen som målscorer med en vakker avslutning. Dermed var ydmykelsen komplett. 0-6 er det største tapet i Kroatias fotballhistorie.

– Vi var veldig gode de første 20 minuttene. Vi hadde tre store sjanser, men etter skaden til Vrsaljko forsvant vi fra banen. Vi viste ikke noen ting. Vi var ikke en gang en skygge av laget vi har vært. Vi må vite at det er et problem, sier landslagssjef Zlatko Dalic ifølge Uefas hjemmesider.

For Spanias del har Nations League startet på best mulig måte med to seirer av to mulige og full pott i gruppen med England og Kroatia.

– Dette Spania-laget er sluppet løs. Det har det beste fra to verdener. De har ballen 70 prosent av tiden, og det går også i lengderetningen. De er effektive og scorer på alle mulige måter, sier TV 2s fotballkommentator Endre Olav Osnes.