Oilers viste styrke: – Det var beskjeden de ville gi

Stavanger Oilers tok første stikk mot regjerende mester Storhamar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar – Stavanger Oilers 1-2:

Stavanger Oilers viste muskler og slo regjerende NM-vinner 2-1 i GET-ligaen torsdag kveld.

Nysigneringene Jacob Lagacé og Mario Lucia scoret målene for Stavanger Oilers i den sterke borteseieren.

– Det var beskjeden de ønsket å gi til de regjerende mesterne, slo TV 2-kommentator Eirik Haugen Johansen fast.

– Dette ble en drømmeåpning på sesongen for Oilers. De gjorde en perfekt bortekamp, mente TV 2-ekspert Dima Smirnov.

– En glimrende hockeyscoring
Oilers viste styrke og tok ledelsen med seks minutter igjen å spille av første periode. Nysigneringen Jacob Lagacé satte inn ledermålet etter en solid Oilers-kontring.

– Det var en glimrende hockeyscoring. Han er en veldig god hockeyspiller, som altså leverer fra første kamp, sa TV 2-ekspert Dima Smirnov.

Den canadiske løperen Jacob Lagacé ble som kjent hentet til Oilers i sommer. 28-åringen, som kommer fra St-Hyacinthe Quebec, ble draftet av Buffalo Sabres i 2008 og har spilt i Europa siden vinteren 2014.

Han kom til Stavanger Oilers fra spill i Swedish Hockey League med Mora IK. I Mora i Sverige forrige sesong scoret han fem mål og hadde 13 målgivende på 51 kamper.

– Etter tre sesonger i SHL velger han nå å komme til oss. Han ønsker å spille i et lag hvor han får en større offensiv rolle og hvor han kan vinne noe. Målet hans for sesongen er å gjøre det så bra her at han får en tilsvarende rolle i en større liga, sa Pål Higson i Oilers om signeringen av Lagacé.

Dommerne måtte studere video – så scoret Oilers igjen
Fem minutter før slutt i andre periode trodde Storhamar og Christian Larrivée at de hadde fått pucken i mål. Dommerne måtte i boksen for studere video og sjekke om pucken var over målstreken.

Dommerteamet konkluderte med at pucken aldri var over målstreken, og dermed kunne Oilers puste lettet ut.

Med litt over ett minutt igjen av andre periode scoret Oilers igjen. Mario Lucia satte ballen rett i krysset og doblet effektivt gjestenes ledelse.

– Se på det skuddet. Han dro i fra alle, og lurte alle. En glimrende avslutning og 2-0 til Stavanger Oilers, sa TV 2-ekspert Dima Smirnov om scoringen.

Den amerikanske løperen Mario Lucia ble også hentet til Oilers i sommer, nærmere bestemt 30. juli. 25-åringen ble hentet til Oilers fra spill i AHL med Binghampton Devils forrige sesong, og kom til Stavanger med blant juniorverdensmesterskap for USA på CV’en.

Lucia ble draftet av Minnesota Wild i 2011. Etter fire år på University of Notre Dame (samme som blant andre Dan Kissel, Christian Hanson og Mark Van Guilder) har han spilt to sesonger i AHL før ankomsten til titteljagende Oilers.

I tredje periode slo Storhamar tilbake og reduserte. Etter et massivt press fikk de pucken i mål via Mikael Zettergren med 9.21 minutter igjen å spille før full tid. Dermed ble det ny spenning i kampen.

Men til tross for massivt press klarte aldri Storhamar å utligne, og Oilers kunne juble for en sterk 2-1-seier.

Sparta herjet med naboen
I Fredrikstad lekte Sparta seg til 5-1-seier i østfoldderbyet borte mot Stjernen. Allerede etter 2.25 minutter tok gjestene fra Sarpsborg føringen ved Didrik Svendsen.

Tommy Kristiansen doblet ledelsen åtte minutter senere, mens Jonas Meisingset gjorde Spartas 3-0-scoring da midtperioden bare var 59 sekunder gammel.

Stjernen måtte forrige sesong gjennom en kvalifisering for å berge plassen i eliteserien. Naborivalen ble på sin side serietoer. Tirsdag var kvalitetsforskjellen på lagene tydelig i det som var deres første tellende kamp i 2018/19-sesongen.

Drøyt tre minutter før den siste pausen scoret Magnus Nilsen bortelagets fjerde nettkjenning for kvelden. Niklas Roest ville også være med på festen og la på til 5-0 kvarteret før slutt.

Maksims Ponomarenko gjorde Stjernens trøstemål drøyt åtte minutter før full tid.