NY SJEF: Norges Friidrettsforbund presenterte Erlend Slokvik som ny toppidrettssjef mandag formiddag på Ullevaal stadion i Oslo.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NY SJEF: Norges Friidrettsforbund presenterte Erlend Slokvik som ny toppidrettssjef mandag formiddag på Ullevaal stadion i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Erlend Slokvik tar over som toppidrettssjef i friidrettsforbundet

Erlend Slokvik ble presentert som ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kun tre timer etter at Norges Friidrettsforbund varslet Håvard Tjørhoms avgang ble Erlend Slokvik presentert som Tjørhoms arvtaker.

Slokvik kommer fra jobben som president i Norges Skiskytterforbund. Han har tidligere vært landslagstrener i skiskyting og fysisk trener i Lillestrøm.

– Jeg ser på dette som spennende. Jeg ønsker å være med å foredle dette og utvikle det videre, sier Slokvik til TV 2.

– Alle miljøer må utvikle seg. Det som er godt nok i år er ikke godt nok om et par år. Da kan det være greit å se ting med litt andre øyne, fortsetter Slokvik.

Den nye toppidrettssjefen vil bruke jobben Ingebrigtsen-brødrene har lagt ned som inspirasjon.

– Miljøene jobber litt forskjellig. Det er flere veier som fører til gode resultater. Vi må ta lærdom av de som lykkes og klare å overføre det til flere. Det blir noen turer over dit for å se hvordan de jobber, smiler han.

Slokvik reiser rett til Tokyo i friidrettsforbundets tjeneste etter pressekonferansen.

– Jeg tror at Erlend kommer til å gjøre en bra jobb. Han vil videreføre arbeidet Håvard har gjort, og han har unik bakgrunn og toppidrettskompetanse som er relevant for oppgavene i denne jobben her, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund.

Tjørhom gir seg etter to år i stillingen.

– Det har vært et utrolig tungt valg å ta. Og det er svært vanskelig å forlate norsk friidrett i den posisjonen de er i nå, sa Tjørhom i en pressemelding.

– Men det har blitt tydelig for meg at logistikken med å bo med familien på Sola og jobbe i Oslo ikke er optimalt.

Tjørhom har tidligere jobbet som landslagstrener og verdenscupsjef for alpinistene. Han ga seg i alpinmiljøet et år før han ble en del av friidretten. Han ble kåret til årets trener i norsk idrett i 2014.

Friidrettsforbundet opplyste om at de har hatt et ønske om å ha Tjørhom med videre de neste sesongene, men måtte likevel ut på toppidrettssjef-jakt. Mandag ble resultatet av jakten presentert.

(©NTB)