– ANMELDT: Nicklas Bendtner skal i ha brukket kjeven på en taxisjåfør natt til søndag.
– ANMELDT: Nicklas Bendtner skal i ha brukket kjeven på en taxisjåfør natt til søndag. Foto: Wold, Ole Martin

– Rosenborg har fått et kjempeproblem

– Det er totalt uakseptabelt og uholdbart dersom opplysningene om Nicklas Bendtner er korrekte, sier Jesper Mathisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborgs stjernespiss Nicklas Bendtner er i hardt vær etter at han natt til søndag skal ha knekt kjeven til en dansk taxisjåfør i København. Hendelsen er ennå ikke fullt belyst, men dansken er anmeldt.

– Det er levert inn en politianmeldelse for vold med Nicklas Bendtner involvert etter en episode mellom ham og en sjåfør i København. Sjåføren ligger på operasjonsbordet for øyeblikket med en brukket kjeve, sa kommunikasjonssjef i Dantaxi Rasmus Krochin til TV 2 Danmark i går kveld.

Rosenborgs eneste uttalelse så langt kom fra daglig leder Tove Moe Dyrhaug i går kveld. Hun kunne bekrefte at de var kjent med at Bendtner hadde vært involvert i en episode i København natt til søndag.

TV 2s fotballekspert mener at trønderne har fått et kjempeproblem om opplysningene er korrekte.

– Dette er veldig trist for RBK. Det har vært mye støy etter at Kåre Ingebrigtsen måtte gå. Nå har den støyen lagt seg og Rini Coolen har begynt å vinne kamper og fått Rosenborg til toppen av Eliteserien og ut i Europa. Så er det deres største stjerne og viktigste spiss som er på tur i København og angivelig knekker kjeven på en taxisjåfør, sier Jesper Mathisen og følger opp:

– Han var involvert i en annen hendelse med en taxisjåfør for fire år siden, men da var det ikke vold i bildet. Dette er veldig langt over streken. Det er totalt uakseptabelt og uholdbart. Her har Rosenborg fått et kjempeproblem.

Reagerer på bytur

Bendtner ble strekkskadet da Rosenborg avanserte til gruppespillet i Europaligaen for to uker siden. At 30-åringen bruker tiden på å gå på byen i København er noe Mathisen reagerer på.

– Jeg er veldig spent på hvordan Rosenborg vil håndtere dette. De trenger egentlig en Bendtner i toppslag hvis de skal være med og kjempe på alle fronter - i cup, hjemlig serie og ute i Europa. Nå er han skadet. Derfor er det også litt merkelig at han flyr på byen i København og ikke er hjemme i Trondheim og fokuserer på å bli frisk så fort som mulig.

– Aldri opplevd ham som voldelig

Saken ble naturlig nok tema etter Danmarks landskamp mot Wales i går, der landslagssjef Åge Hareide på generelt grunnlag kommenterte at det er utenkelig med en voldsdømt spiller på det danske landslaget.

Nyheten slo også ned som en liten bombe i fotball-Norge.

– Dette var overraskende på meg for jeg kjenner godt til en del av gutta i Rosenborg. De har vært en del ute på byen med Bendtner i Trondheim og har aldri opplevd ham som voldelig. Uansett hva som har skjedd i forkant så er det totalt uakseptabelt å handle på denne måten, sier Jesper Mathisen.

Dersom den påståtte hendelsen hadde skjedd i Norge ville Bendtner ventet seg en streng straff om han hadde blitt funnet skyldig. I § 273 i straffeloven heter det «Med fengsel inntil 6 år straffes den som skader en annens kropp eller helse, gjør en annen fysisk maktesløs eller fremkaller bevisstløshet eller liknende tilstand hos en annen.»

Om Bendtner skulle bli funnet skyldig i grov kroppsskade kan det vente en enda strengere straff, sier TV 2s advokat Randi Gustad.

– Som alt annet i strafferetten er det vrient å tippe strafferamme uten å vite noe om provokasjon, forsett, uhell, slag osv. Eller det vil si hva politijuristen betegner som det ene eller det andre ut i fra det hendelsesforløpet de kan føre bevis for. Men generelt; strafferammen for grov kroppsskade er inntil 10 års fengsel, mens den som volder betydelig skade (tidligere grov legemsbeskadigelse) på en annens kropp eller helse, straffes med fengsel inntil 15 år, jf. Straffeloven § 274.

– Ved vurderingen av om kroppsskaden er grov skal det særlig legges vekt på om den har hatt til følge uhelbredelig lyte eller skade, sykdom eller arbeidsudyktighet av noen varighet eller sterk smerte, betydelig skade eller død og for øvrig om den har skjedd uten foranledning og har karakteren av overfall; begått mot en forsvarsløs person, fortsetter hun.