Høyrefoten Norge må stoppe: – Han er farlig fra 25 meter og inn

Bulgaria-helten fra første Nations League-kamp er tidligere lagkamerat av Alexander Sørloth.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Nations League på TV 2 Sumo og TV 2s kanaler!

Her får du tilgang! ​​

Norge fikk en perfekt start på Nations League med seier hjemme over Kypros i åpningskampen, men allerede søndag venter kanskje gruppens vanskeligste kamp når Lars Lagerbäcks lag tar fatt på Bulgaria på bortebane.

Bulgarerne fikk også en perfekt start med 2-1-seier borte mot Slovenia i sin åpningskamp, først og fremst takket være Botsjidar Krajev, som scoret begge målene i kampen. Midtjylland-spilleren er tidligere lagkamerat av Alexander Sørloth.

– Det er en spiller som har et veldig godt skuddbein, først og fremst. Han har slitt litt med spilletiden i Midtjylland. Han slet litt også da jeg var der, men han er absolutt en god spiller. Han er farlig fra 25 meter og inn, sier Sørloth til TV 2.

Se Krajevs suser som sørget for åpningsmålet mot Slovenia i vinduet øverst!

– Absolutt en spiller vi må passe på
De to spilte kun fire kamper og tilsammen 70 minutter sammen for Midtjylland fra Krajev ble hentet til klubben fra Levski Sofia i fjor sommer og frem til Sørloth forlot den danske Superliga-klubben i januarvinduet da Crystal Palace bladde opp for å hente ham til Premier League. På treningsfeltet har de imidlertid sett mye til hverandre, og Sørloth advarer nå lagkameratene forut for møtet med hans tidligere lagkamerat.

– Han scoret veldig mye mål på feltet, og er absolutt en spiller vi må passe på. Han har et veldig godt høyrebein, så vi må prøve å få ham over på venstre, sier Sørloth, som også kan avsløre at han ikke har snakket med den bulgarske 21-åringen nå i foranledningen til kampen.

Sørloth har en god følelse og håper på spilletid fra start
Krajev har ikke scoret noen mål på sine fire opptredener så langt denne sesongen for Midtjylland, der han i stedet har måttet finne seg i å være i skyggen av blant andre Gustav Wikheim, Mayron George og Paul Onuachu.

Sørloth kom selv ikke på banen i åpningskampen i Nations League, men håper nå at null minutter spilletid mot Kypros kan snus til startplass mot Bulgaria søndag. Han rapporterer også om god stemning i det norske laget.

– Jeg håper veldig at jeg får starte denne kampen her, vist meg skikkelig frem og forhåpentligvis score noen mål. Vi har en god følelse. Vi fikk med oss god selvtillit fra kampen mot Kypros, og så skal vi bare fortsette den gode trenden med forhåpentligvis flere trepoengere, sier Sørloth.

Landslagssjef Lars Lagerbäck fikk på lørdagens pressekonferanse spørsmål om nettopp Sørloth, som var skuffet etter at han ikke kom på banen i forrige kamp.

– Jeg har ikke sagt noe til ham. Jeg har sagt til spillerne hele tiden at vi jobber med at de skal ta et egetansvar. Vi tar ut det laget vi tror er best for hver enkelt kamp, sa Lagerbäck da.

TV 2-ekspert: – Overrasket om ikke Sørloth får spille noe
Jesper Mathisen tror Norge nå står overfor den vanskeligste utfordringen de skal opp mot i Nations League-gruppespillet.

– Vi har spilt den enkleste kampen i gruppen, og nå skal vi spille den vanskeligste. Med seier her, vil vi allerede ta et langt sprang mot seier i vår Nations League-gruppe. Bulgaria er mye bedre enn Kypros, men klarer vi å kneble deres mest sentrale spillere, samtidig som vi får frem våre styrker slik vi tidvis gjorde, spesielt i 1. omgang mot Kypros, kan og bør dette gå veien, sier TV 2s fotballekspert.

Han blir også overrasket om ikke Sørloth får spilletid denne gangen.

– En av dem som kan komme til å profittere på et annet kampbilde denne gang er Alexander Sørloth. Det blir garantert slitne bein utover med to kamper så tett på hverandre, og det er i utgangspunktet veldig jevnt om spissplassene på det norske laget. Det vil overraske meg stort om Sørloth spiller to kamper på rad her uten å få et eneste minutt med spilletid, sier han.

​Se Bulgaria-Norge søndag 18.00 på TV 2!