Panthers vil gjøre Hønefoss til en hockeyby: – Det er mye kjærlighet

Entusiasmen er stor foran Hønefoss-klubbens aller første sesong i Get-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ringerike Panthers står på trappen til klubbens aller første sesong i Get-ligaen.

– Jeg var på å bygge denne hallen. Den er bygd i 1989, men jeg har trått her siden 1979, forteller Jim Gallager til TV 2.

Han har tatt seg fri denne kvelden for å vise TV 2 rundt i Sjongshallen, og er en av dem som vet aller mest om den nyopprykkede klubben fra Hønefoss.

Se Frisk Asker-Ringerike på tv2sumo.no, lørdag klokken 16.00!

– Det er en klubb der alle kjenner alle, og det blir moro å følge med nå. Det skal bli veldig gøy å se de beste spillerne i Norge gå på isen her, og spille kamp i den hallen vi har levd siden vi var småunger, sier han energisk.

– Stor interesse

Hønefoss er ikke kjent som noen idrettsby.

Fotballklubben var i Eliteserien så sent som i 2013, uten at de kunne skilte med et høyt antall tilskuere på kampene. Etter nedrykket samme år har det gått trådt for klubben, som nå står i fare for å rykke ned til 3. divisjon.

Nå er spørsmålet om Hønefoss kan bli en hockeyby isteden?

– Det er stor interesse i lokalmiljøet i Hønefoss. Folk vil på kamp, og kvaliken i vår gjorde at veldig mange fikk øynene opp for at det faktisk er kjempeunderholdning å gå på ishockeykamp, mener Gallager.

Også kapteinen snakker varmt om lidenskapen i klubben.

– Det er mye kjærlighet i veggene her. Vi er som en liten familie. Det er mange som bryr seg veldig mye om klubben, og gjør mye på fritiden, sier Kristoffer Melin.

Inne i Sjongshallen er det umulig å komme unna en ting - kulden.

– Det er kaldt, ja. Temperaturen tillater ikke shorts og t-skjorte i to og en halv time, sier Gallager og smiler.

Ekspertene tror eventyret blir kortvarig

Daglig leder Bård Stevnebø forteller at klubben har et budsjett på fem millioner kroner på elitelaget. Med andre ord blir det ikke mye på hver.

– Det er ingen som lever av å spille ishockey i Ringerike. I administrasjonen er det meg da. Jeg driver med alt fra sponsorjakt, vasking av tribuner, og laging av mat. Man får fingrene borti det aller meste i denne klubben, og blir sånn helt passe god på mye, sier Stevnebø og ler.

Plutselig dukker det opp en kar fra bakrommet. Dette er Tormod Martinsen. Klubbens materialforvalter.

– Får du godt betalt?

– Må jeg svare på det? Her i klubben eksisterer ikke penger. På de vi driver med. Det er kun velvilje, og dugnad. Sånn er det å være en liten klubb. Men det er moro, for ellers hadde jeg aldri holdt på med dette, forteller han.

Dessverre for Panthers tror TV 2s eksperter at eventyret i den øverste divisjonen blir kortvarig.

– For førstereis-klubben på Hønefoss venter nok en tung sesong. Laget er nesten identisk med det som rykket opp i våre, og skulle Ringerike hatt et håp om å utfordre om en sluttspillplass måtte nok laget vært forsterket med 3-5 spillere, som holder langt større klasse de som er en del av laget nå, mener Bjørn Erevik.

Ole Eksild Dahlstrøm tror heller ikke at Hønefoss-klubben får mange poeng i klubbkassa denne sesongen.

– Ringerike vil få det tøft denne sesongen. De har nesten samme lag som i fjor, og jeg er sikker på at det blir siste plass. Men det er viktig for laget fra Hønefoss å få kjenne på en sesong i GET-ligaen. De vil høste viktige erfaringer for kommende sesonger. Trener Martin Boork må håpe at sisteskansen Johan Kallio, som er ny for året, står som en vegg. Kapteinen Kristoffer Melin, sammen med Dennis Ryttar og Michael Söderberg, er nøkkelspillere, mener han.