ENKEL-SEIER: Elverum hadde ingen problemer med Nærbø.
ENKEL-SEIER: Elverum hadde ingen problemer med Nærbø. Foto: TV 2 Sportskanalen

Elverum kjørte over eventyrerne Nærbø

– Elverum tok ikke lett på Nærbø, og da blir det vanskelig, sier TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elverum - Nærbø 41-31 (20-15)

Den unge vennegjengen i nyopprykkede Nærbø kunne neppe fått en vanskeligere utfordring i Eliteserie-comebacket med regjerende mester Elverum på bortebane.

Selv om Nærbø hang med innledningsvis, ble som ventet Elverum altfor gode. Det ble til slutt 41-31-seier for Elverum.

– Det har vært en av styrkene våre at vi skal gjøre det vi skal mot de mindre lagene, og så kan vi gå på en blemme i ny og ne mot topplagene, sier Elverum-keeper Morten Nergaard til TV 2.

Nærbø er tilbake i Eliteserien for første gang på ti år.

– Selv om det blir seier på Elverum, er det et eventyr de har fått til de siste årene, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli.

– ​Nærbø hadde troen på at de kunne flytte fjell. Det er viktig å ha med seg troen, men Elverum tok ikke lett på Nærbø, og da blir det vanskelig, fortsatte Bredeli.

Theodor Svensgård sendte Nærbø foran allerede i åpningsminuttet, men Elverum brukte ikke lang tid på å få snudd det.

Nyopprykkede rogalendingene klarte imidlertid å holde Elverum-ledelsen på maks tre mål lenge, men midtveis i omgangen ble klasseforskjellen tydelig.

Nærbø scoret fire på rappen i undertall, og ledelsen var på det meste 19-12, men stillingen til pause var 20-15 til Elverum.

– Det ble litt for mye på Elverums premisser. Vi gjorde mye rett offensivt, men gjorde noen feil og ble straffet for det. Skal vi vinne en sånn kamp, må vi vinne kontradueller, sa Nærbø-trener Marc Uhd til TV 2 i pausen.

Etter pause prøvde Nærbø å ta ut målvakt for å komme i overtall i angrep. Det resulterte med tre scoringer for Elverum-keeper Morten Nergaard.

– Når Morten Nergaard har scoret flere de fleste Nerbø-spillerne, så sier det det meste, sier TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

Elverum vant til slutt kampen 41-31.