– Som mange spillere er han tøff på banen, for ingenting kan skje

Joshua King hevder Álvaro Morata tråkket ham på foten med vilje.

Se King i klammeri med Morata øverst!

Joshua King havnet i klammeri med Chelseas stjernespiss Álvaro Morata i lørdagens møte på Stamford Bridge.

Nå forklarer den norske landslagsspissen hvorfor han ble så forbannet på Morata.

– Han tråkket på foten min med vilje. Som mange fotballspillere er han tøff på banen, for ingenting kan skje. Han tråkket på meg med vilje, og jeg reagerte som jeg alltid gjør når noen gjør sånt med vilje, sier Bournemouth-spilleren til TV 2, uten at han ønsker å si hva han sa til Morata.

– Det var i kampens hete. Vi er kommet oss videre, forsikrer Romsås-gutten.

Se Norge-Kypros på TV 2 og tv2sumo.no torsdag fra kl. 20.00.

Kompisen stjal straffespark

King har scoret ett mål på de fire første Premier League-kampene denne sesongen, men han bekrefter at han egentlig skulle tatt straffen da spisspartner Callum Wilson bommet i seriepremieren mot Cardiff.

– Han falt på ballen og ville ta straffen. Jeg er god kompis med Callum, og jeg ville ikke at han skulle bli usikker og krangle med ham. Han er en lagkamerat og det viktigste er at laget vinner. Jeg lot ham ta straffen og han bommet, men han gjorde det godt på slutten av kampen, sier King.

– Jeg fikk putte mot Everton. Det er ingen «hard feelings». Vi har et veldig godt lag og alle holder sammen. Det er ingen egoister i Bournemouth, og det er derfor vi har startet så bra, fortsetter han.

Kampen mot Everton endte for øvrig 2-2 etter at Liverpool-klubben ledet 2-0. Evertons nye komet Richalison ble utvist i det samme oppgjøret.

Aldri startet bedre

Bournemouth ligger på sjetteplass i Premier League etter fire runder.

– Jeg kunne stått her og sagt at det er ti av ti om vi hadde tatt to flere poeng mot Everton. Borte mot Chelsea ble det litt tøft, men sju poeng på fire kamper er bedre enn vi noen gang har hatt i starten av sesongen, så vi må være fornøyde. Vi skulle gjerne hatt de to poengene mot Everton da de fikk en utvist. Vi utnyttet ikke det godt nok, mener King.

Den tidligere Manchester United- og Blackburn-angriperen har også denne sesongen blitt brukt i en rolle litt bak en spydspissen Callum Wilson.

– Jeg trives i Bournemouth. Jeg har aldri sagt at jeg ikke trives. Jeg spiller i hvert fall høyere opp enn forrige sesong. Jeg har snakket med treneren, og jeg passer bra sammen med Callum. Han har vært mye skadet de siste årene, men vi samarbeider bra. Bortsett fra at han tok straffen min, så har jeg hatt en god start på sesongen, sier King.

Tent King

King er en fire spisser i den norske landslagstroppen som forbereder seg til torsdagens Nations League-åpning mot Kypros hjemme på Ullevaal.

– Vi har ikke fått laget ennå. Vi får se hvem som starter. Lars (Lagerbäck) tar ut de som han tror er best egnet mot Kypros. Vi får se om jeg får være en av de elleve utvalgte, sier han.

Mot Island i juni ble King plassert på benken fra start, men kom inn og scoret. Få dager senere sto han for kampens eneste mål da Panama ble beseiret.

– Tror du han mente å vekke deg?

– Det kan godt hende. Jeg scoret to mål og hadde én assist på to kamper, så det fungerte, sier King selvsikkert.

Joshua King kjemper om en av to spissplasser sammen med Tarik Elyounoussi, Bjørn Maars Johnsen og Alexander Sørloth.