MELDT FORFALL: Samtlige danske spillere som var med i VM har meldt forfall til landskampene denne uken. Nå har DBU tatt saken i egne hender.
MELDT FORFALL: Samtlige danske spillere som var med i VM har meldt forfall til landskampene denne uken. Nå har DBU tatt saken i egne hender. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

– Har funnet 23 spillere som vil møte Slovakia

Det danske fotballforbundet har saumfart lavere divisjoner etter potensielle landslagsspillere.

Se Slovakia-Danmark på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo onsdag klokken 20.45.

Onsdag spiller Åge Hareides menn treningskamp mot Slovakia, og søndag har danskene sin første kamp i Nations League når de etter planen skal møte Wales. Nordmannen kommer ikke til å lede noen av kampene etter at alle spillerne han hadde tatt ut, meldte forfall.

Det danske fotballforbundet (DBU) er i konflikt med den danske spillerforeningen om en ny landslagsavtale. Det er spesielt spillernes kommersielle rettigheter som er konfliktens kjerne. Partene har ikke funnet en løsning på floken, noe som betyr at DBU selv skal sette sammen en spillertropp og finne en ny trener til landskampen mot Slovakia onsdag og Nations League-åpningen søndag.

Nå har DBU funnet 23 spillere som vil spille landskampene mot Slovakia og Wales.

Det skriver nettstedet bold.dk.

Spillerforeningen har, som følge av konflikten med DBU, oppfordret alle danske spillere til å takke nei til å spille de to kampene denne uken. Dersom danskene ikke klarer å stille lag mot Wales på søndag, venter bøter i millionklassen og en mulig utestengelse fra internasjonale turneringer.

Ingen spillere i Superligaen, Danmarks øverste divisjon, er interessert i å spille for landslaget under de nåværende omstendighetene.

Flere 2. divisjonslag har takket nei til å stille opp. Spillerne i Brønshøj Boldklub og Frem opplyser at de ikke vil redde fotballandslaget fra en mulig millionbot og utestengelse.

Ingen navn blir nevnt i artikkelen til bold.dk. Spillerne skal møtes klokken 13.00.

Ifølge Ekstra Bladets opplysninger blir det nåværende futsal-landslaget (innendørsfotball) hovedleverandør av spillere til de to forestående kampene.

I retur har DBU lovet økte pengeoverføringer til futsalsporten.

TV 2-kommentator Marius Skjelbæk tror det kan bli en spektakulær landskamp.

– Det blir den mest absurde landskampen jeg kan huske jeg har jobbet med. Det er ganske sprøtt at Det danske fotballforbundet havner i en slik situasjon. Det er jo ikke første gang heller. Sportslig er Danmark i fremskritt, men klimaet mellom spillerne og forbundet er helt iskaldt, sier Skjelbæk.

– I Norge kan vi sammenligne det litt med Petter Northug-konflikten. Det er egentlig det dette dreier seg litt om. Skal Christian Eriksen få lov til å bruke sine private sponsorer og tjene penger mens han er på landslaget? Spillerne mener de genererer så mye penger til breddefotballen fra før at forbundet ikke trenger å ta ytterligere av kaken. Det er slik jeg har forstått konflikten. I Norge slet vi med å løse én Northug-konflikt. Dansk fotball må løse 23 Petter Northug-saker, sier Skjelbæk.

Samtidig er Danmarks egentlige landslag samlet på et ukjent sted. De har på nytt tilbudt DBU å forlenge den gamle landslagsavtalen.

– La oss komme oss videre, DBU. Vi tilbyr igjen en midlertidig forlengelse av den gamle avtalen - og så reiser vi til Slovakia i dag. Alle sammen, hele landslaget. Sammen kan vi inngå en avtale som redder danske fotballs ansikt. Vi er jo her, og vi vil som alltid spille fotball for Danmark, sier Christian Eriksen.

Skjelbæk synes synd på Åge Hareide.

– Alle parter i denne konflikten blir tapere, men Hareide blir den største taperen. Han kan jo ikke gå mot spillerne sine. Da vil ingen spille for ham. Samtidig er dette sportslig helt krise om Danmark i første rekke må trekke seg fra landskamper og i rekke to komme med Mikke Mus-landslag. Hareide er den store uskyldige taperen, sier han.