Totalt utslitt etter seier på brutal etappe

Dobbelttriumf i Vueltaen for Ben King.

Amerikanske Ben King tok sin andre etappeseier årets Vuelta a Espana da han vant den niende etappen søndag.

Den 200,8 kilometer lange etappen fra Tatavera de la Reina til La Covatilla ble avsluttet med en svært tøff stigning opp til La Covatilla på rundt 2000 meters høyde over havet.

Med snaut to mil igjen å sykle stakk Dimension Data-rytter King fra kollegene i utbrytergruppen som gjennom store deler av etappen talte 11 mann. Den inneholdt en rekke sterke ryttere, blant dem nederlandske Bauke Mollema og belgiske Thomas de Gendt.

King fikk raskt halvannet minutt til forfølgerne, mens hovedfeltet var rundt seks minutter bak amerikaneren inn i den siste tøffe stigningen.

Mollema forsøkte

I den siste tøffe stigningen opp til mål nærmet Mollema seg bakfra med stormskritt. På det nærmeste hadde nederlenderen kun 15 sekunder fram til King. Nærmere kom han aldri.

I stedet fikk Mollema det fryktelig tungt på de siste kilometerne. I mål skilte det de to kamphanene 48 sekunder.

Dermed tok Mollema sin andre annenplass i årers ritt. Nederlenderen har også én gang tidligere i karrieren blitt nummer to på en Vuelta-etappe som endte på La Covatilla.

King kunne juble for en ny meget kjærkommen seier for sin sørafrikanske arbeidsgiver Dimension Data. Det sørafrikanske laget har en begredelig sesong bak seg, og sto med kun fem seirer foran Vueltaen. Nå er sesongen langt på vei reddet.

Trøyebytte

Sammenlagtleder Rudy Molard fikk det ikke overraskende tungt på søndagens etappe og måtte gi slipp på den røde ledertrøya. Den overtok australske Simon Yates.

Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm fikk som ventet ikke med utfallet av søndagens etappe å gjøre.

Mandag er det hviledag i Vueltaen.

(©NTB)