Overmodige Alisson med grisetabbe: – Dumt og tåpelig

Keeperen slapp inn sitt først Liverpool-mål, etter en fryktelig manøver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-Liverpool 1-2

Se generaltabben i videovinduet øverst.

62 minutter ut i sin fjerde kamp for Liverpool sprakk nullen for bejublede Alisson Becker.

Og brasilianeren kan ikke skylde på andre enn seg selv.

Til tross for en svak tilbakepasning fra Virgil van Dijk hadde sisteskansen full kontroll på ballen nede ved egen dødlinje, men da Kelechi Iheanacho kom stormende valgte en overmodig Alisson å prøve å dra Leicester-spissen bort.

Men Iheanacho var med på notene, og stjal ballen fra Liverpool-keeperen som ble liggende igjen på bakken.

Nigerianeren stormet inn i feltet, spilte ballen inn i feltet, der den havnet hos debutant Rachid Ghezzal som dundret inn reduseringen på åpent mål.

– Her ser det bare dumt og tåpelig ut fra Alisson. Han mislykkes totalt, sa TV 2-kommentator Espen Ween.

– Det er en grunn til at keepere er nettopp det, tvitrer TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Misfornøyd med tilbakespill

Lagkameratene kaster ikke Alisson under bussen.

– Det er slikt som skjer i fotball. Alle gjør feil, man må lære av det, sier Liverpool-stopper Virgil van Dijk.

– Han vil selvsagt reise seg og bli bedre med hjelpen fra alle rundt ham.

Alisson er ikke fornøyd med pasningen han fikk fra midtstopperen.

– Det jeg var som leste spillet feil. Jeg fikk ikke en god pasning, og jeg snakket med Virgil om det i garderoben. Det var ingen god pasning, men jeg kunne slått den langt unna, sier han til ESPN Brasil.

Alisson Becker forklarer at han ønsket at laget skulle spille seg ut bakfra.

– Nå kommer alle til å analysere dette. Jeg er ikke dum, så jeg gjør ikke samme feilen igjen. Vi må lære av feilene våre, sier brasilianeren.

– Visste det kom til å skje

Da tabben skjedde var manager Jürgen Klopp tydelig oppgitt og mindre fornøyd på sidelinjen. Etter kampen hevder han at han ikke var overrasket over tabben.

– Jeg visste det kom til å skje en dag, sier Klopp i intervju etter kampen.

– Det er OK. Han vet at han kunne klarert ballen. Vi må lære oss å finne andre løsninger. Vi vet at vi har en fantastisk keeper, som gjorde fantastiske redninger og hjelper oss mye. I denne situasjonen gjorde han selvsagt ikke det han burde ha gjort.

Se generaltabben i videovinduet øverst.

Må reise seg

Keeperen kunne til slutt puste lettet ut, for Liverpool vant 2-1.

– Det blir spennende å se hvordan han reagerer i de neste kampene. Han er ikke bare ambisiøs, men ekstremt ambisiøs. Dette har han holdt på med i flere sesongen. Det er nesten vanligere at han tar Cruyff-vendinger enn spektakulære redninger. Her ser det bare utrolig dumt ut. Han kommer til å ha ballen mye de neste kampene også, så det blir spennende å se om han gjør noe annerledes. Han kommer helt sikkert til å slå den litt lengre i de neste kampene, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø-Møller.

Han mener Alisson uansett hadde lite å tjene på å gjøre en slik manøver.

– Det går på valg. Hvis han lykkes, så har han ikke noe annet valg enn å så langt unna. Derfor er gevinsten ved å lykkes ikke så stor heller. Med en sånn ingang til det å være keeper så kommer han til å gå på noen blemmer.

Burde ha lært

Alisson var trolig oppmuntret av den frekke chipen han tok mot en Brighton-spiller i en lignende situasjon forrige helg. Brasilianeren ble hyllet for den manøveren, som var nær ved å gå ille.

– Det var fortjent for Leicester. Virgil van Dijk satte ikke keeperen i den beste situasjonen, men bare få ballen bort. Du må ikke være så genial, sier tidligere Liverpool-stopper og Sky Sports-ekspert Jamie Carragher.

– Jeg trodde han hadde lært en lekse forrige uke, for det er akkurat dette som kunne skjedd mot Brighton. Han lærte ikke av det og var overmodig igjen. Slikt blir du straffet for i Premier League, fortsetter Carragher.

Alpinstjernen Kjetil Jansrud er en svoren Liverpool-tilhenger. Han håper keeperen tar en toppidrettstilnærming til tabben.

– På mange måter måtte dette skje. Det var skrevet i stjernene. La det bli en lærepenge, skrive Jansrud.

– Galskap

Da TV 2 møtte Alisson tidligere i uken innrømmet han at han ble litt overrasket da han så situasjonen etter kampen.

– Da jeg så det på TV, så jeg jo at manøveren har et element av galskap. Men det er noe av det som karakteriserer meg, sa han.

– Jeg har alltid elsket å kunne bruke beina i samtlige lag jeg har spilt for. Helt siden jeg var junior i Sport Club Internacional. Det er slik den brasilianske spillestilen er, å være kreativ på banen.