USIKKER: Det er ikke sikkert om Henrikh Mkhiaryan kan spille alle Europaliga-kampene til Arsenal denne sesongen.
USIKKER: Det er ikke sikkert om Henrikh Mkhiaryan kan spille alle Europaliga-kampene til Arsenal denne sesongen. Foto: Ben Stansall

Bekymring for sikkerheten kan stoppe Arsenal-stjerne

Konflikt mellom Armenia og Aserbajdsjan kan gjøre Henrikh Mkhitaryan mister kamp i gruppespillet og en eventuell finale i Europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal skal ut mot Sporting, Qarabag og FC Vorskla i Europaliga-gruppespillet. I bortemøtet med Qarabag kan det bli uten armenske Henrikh Mkhitaryan.

Konflikten om området Nagorno-Karabakh gjør at Armenia og Aserbajdsjan ikke har et diplomatisk samarbeid. Det gjør det usikkert om Mkhitaryan reiser til Qarabag i den aserbajdsjanske hovedstaden Baku.

Samme sted går finalen onsdag 29. mai.

Ifølge The Guardian kommer Mkhitaryan til å få visum til Aserbajdsjan dersom han og Arsenal ønsker det, men da Dortmund reiste til landet i 2015, ble stjernespilleren igjen hjemme på grunn av sikkerheten.

– Det er sikkerhetsbekymringer, og føles det ikke riktig og spilleren er engstelig, så må vi ta det med i vurderingen, uttalte Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke til Bild den gang, ifølge The Independent.

Unai Emery er usikker på hvordan Mkhitaryan stiller seg til å reise i høst.

– Jeg har ikke snakket med Henrikh ennå, men jeg vil gjerne at han blir med om det er mulig. Hvis vi kan ordne dette, tror jeg det er bedre, sier Arsenal-manageren, som har vunnet Europaligaen med Sevilla tre ganger.

Regionen Nagorno-Karabakh har vært under kontroll av armenske styrker og lokale styrker med armensk etnisitet siden våpenhvilen i 1994 som endte en seksårig krig. Det har vært sporadiske sammenstøt mellom armenske og aserbajdsjanske styrker siden den gang.