ÅRETS SPILLER: Luka Modric ble UEFAs årets spiller.
ÅRETS SPILLER: Luka Modric ble UEFAs årets spiller. Foto: Valery Hache

– Latterlig at Modric fikk UEFA-prisen

Luka Modric ble rangert over Cristiano Ronaldo og ble kåret til årets mannlige fotballspiller i Europa av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) torsdag. Det liker Ronaldos agent svært dårlig.

Luka Modric snøt Cristiano Ronaldo for den gjeve UEFA-prisen, og det har fått Juventus-stjernens profilerte agent Jorgé Mendes til å reagere.

Etter at prisen gikk til Real Madrid-stjernen Modric, var Mendes mildt sagt kritisk.

– Fotball spiller man innenfor banens fire ytre linjer, og der vant Cristiano. Han scoret 15 mål, bar Real Madrid på sine skuldre og vant Champions League nok en gang. Det er rett og slett latterlig, en skam, sa Jorge Mendes til portugisiske Record etter at UEFA annonserte vinneren torsdag kveld.

Før han slo fast:

RASENDE: Ronaldos agent Jorge Mendes (t.v) likte dårlig at Ronaldo ikke fikk UEFA-prisen.
RASENDE: Ronaldos agent Jorge Mendes (t.v) likte dårlig at Ronaldo ikke fikk UEFA-prisen. Foto: Paul White

– Det er ingen tvil om at Ronaldo er den beste i sin posisjon, mente han.

Ronaldos agent fikk støtte av Giuseppe Marotta i Juventus-ledelsen.

– Vi er selvfølgelig skuffet over at han ikke fikk prisen. Dette er jo en pris som handler om Champions League og ikke Fotball-VM, sa Marotta til Sky.

Cristiano Ronaldo møtte ikke opp på prisutdelingen, trolig fordi han allerede i god tid i forveien hadde fått beskjed om at den gjeve utmerkelsen ikke ville gå til ham.

– Et fantastisk øyeblikk for meg
Prisutdelingen skjedde i forbindelse med trekningen til Champions League-gruppespillet for menn.

– Det er et fantastisk øyeblikk for meg. Jeg er glad for denne prisen. Jeg vil takke alle som stemte på meg, Real Madrid, mine lagkamerater og trenere. Denne prisen hører til dem også, sa Modric under utdelingen.

Luka Modric etterfulgte Cristiano Ronaldo, som også var nominert. Liverpool-toppscorer Mohamed Salah var den siste nominerte under prisutdelingen.

Modric herjet for Real Madrid forrige sesong, og spilte en hovedrolle for Kroatia under fotball-VM. Kroatia tapte finalen mot Frankrike.

Møtte ikke opp
Ada Hegerberg var nominert til årets kvinnelige fotballspiller i Europa, men gikk allerede tirsdag ut med at hun hadde fått beskjed om at hun ikke ville få prisen.

Hegerberg vant UEFA-prisen som årets spiller i 2016. Da mottok hun den på scenen sammen med Cristiano Ronaldo, som vant tilsvarende pris på herresiden.

Danske Pernille Harder, lagvenninne med Caroline Graham Hansen i Wolfsburg, vant prisen. Hegerbergs lagvenninne Amandine Henry var den siste nominerte.

(©NTB/TV 2 Sporten)