Solbakkens FCK med bragd mot Atalanta

Mens Andreas Vindheim regisserte Malmö-avansement.

NY EUROPA-BRAGD: Ståle Solbakkens FCK slo ut italienske Atalanta. Foto: AP Photo

Ståle Solbakkens FC København sto foran en tøff oppgave mot Serie A-laget Atalanta i Parken, men spillerne hadde tro på seg selv etter 0-0 i første oppgjør på bortebane.

Etter 0-0 i Danmark og målløse ekstraomganger måtte det avgjøres i straffesparkkonkurranse.

Begge lag scoret på sine første to straffespark, men på forsøk nummer tre bommet Alejandro Gómez for Atalanta.

Cornelius ble syndebukk

Robert Skov ga FCK initiativet, men Dame N'Doye klarte ikke å score før Atalantas siste straffe. Den tok tidligere FCK-spiller Andreas Cornelius, men dansken ble syndebukk på sin tidligere hjemmebane.

Denis Vavro scoret det avgjørende straffesparket i den svært viktige seieren.

Dermed blir det gruppespill i europaligaen for FCK-fansen, som er godt vant. FC København har gjennom årene slått lag som Manchester United, Galatasaray og Ajax i Parken.

Vindheim-assists

Andreas Vindheim sto bak målene da Malmö tok seg videre til europaligaens gruppespill på bekostning av Gustav Wikheims Midtjylland.

Vindheim serverte først Marcus Antonsson etter 33 minutter, før han fant ringreven Markus Rosenberg i det 79. minutt. Nordmannen ble byttet ut rett etter 2-0-målet til Malmö, som også ble det siste i returmøtet.

Gustav Wikheim spilte hele kampen for Midtjylland, men klarte ikke bidra til plass i gruppespillet. Midtjylland hadde initiativet etter 2-2 og viktige bortemål i Sverige i første kamp.