Molde rystet Zenit, men røk ut

Molde falt med ære i europaligakvalifiseringen. Den russiske storklubben Zenit St. Petersburg ble presset i returkampen og slått 2-1.

Molde sjokkerte russerne ved å ta ledelsen i den første kampen og true med å øke den, men Zenit vendte til 3-1-seier ved hjelp av sene mål. Oppgaven med å vende det ble for stor for Ole Gunnar Solskjærs lag, som ikke ga seg uten å prøve.

Eirik Hestad og Erling Haaland scoret målene da Molde vendte til 2-1-seier på hjemmebane. Det tredje målet som ville gitt ekstraomganger kom aldri.

– Kampen vi spilte i dag var fantastisk, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

– Hva var du fornøyd med?

– Innstillingen, at vi sikkert skaper ti store sjanser og at de hadde ett frispark. That’s it. Så er det å sette ballen i mål det, det var akilleshælen vår. Vi skapte store sjanser, men hadde dessverre ikke hellet, roen eller ferdighetene med oss, sier Solskjær.

Molde yppet seg fra start og kom til kampens første store sjanse da Haaland i det 19. minutt kom alene gjennom, men skjøt rett på keeper.

Straffet

Missen ble umiddelbart straffet av Zenit, som fikk frispark rett utenfor 16-meterstreken da Babacar Sarr felte Hernani. Andreas Linde slo Leandro Paredes' skudd i stolpen, men Daler Kuzjajev satte returen i mål.

Molde lot seg ikke knekke av baklengsmålet som gjorde veien til gruppespillet enda lenger. Laget la gjestemålet under press og kom til flere halvsjanser før Etzaz Hussain satte keeper Andrej Lunev på en stor prøve helt i slutten av omgangen.

Kristoffer Haugen kom tidlig til en god mulighet i annen omgang, men skjøt over fra spiss vinkel.

Hestad-solo

Snaut halvveis i omgangen kom utligningen, og som i St. Petersburg var det Eirik Hestad som fikk ballen i Zenit-målet med en god soloprestasjon.

Da var Petter Strand nettopp byttet ut etter å ha fått en kjenning i låret. Det så stygt ut da Sarr lå nede etter en smell, men han kunne spille videre.

Både Sarr og Hussain viste fram skuddfoten fra langt hold da Molde jaget et ledermål. Det kom i det 77. minutt, da innbytter Pawel Cibicki slo hardt inn i feltet, og Haaland skle ballen i mål.

Da manglet Molde bare en scoring for å få ekstraomganger.

Kristoffer Haugen satte Lunev på prøve fra langt hold, mens Christoffer Remmer skjøt utenfor på det som ble Moldes siste sjanse.

(©NTB)