NY ELVERUM-TRIUMF? Eliteserie-trenerne og Bengt Svele tror Michael Apelgrens lag vil stikke kjepper i hjulet for Kristian Kjelling og Drammen nok en gang.
NY ELVERUM-TRIUMF? Eliteserie-trenerne og Bengt Svele tror Michael Apelgrens lag vil stikke kjepper i hjulet for Kristian Kjelling og Drammen nok en gang. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Eliteserie-trenernes tabelltips:

– De kan ha solgt seg fra gull

Bent Svele er enig i Eliteserie-trenernes tips, men tror et spillersalg på herresiden vil koste dyrt i kampen om edelt metall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se «Avkast» med presentasjon og tips på TV 2 Håndball på Facebook kl. 10.30.

Det nærmer seg start i Eliteserien i håndball, og allerede på lørdag tjuvstarter Storhamar og Gjerpen sesongen en drøy uke før de fleste andre lagene skal i aksjon på kvinnesiden.

Nå har Eliteserie-trenerne blitt spurt hvordan de tror sesongen kommer til å gå, og skal man tro tipsene til de som er tettest på ligaen vil det ikke bli en enorm forandring i toppen.

Se Eliteserie-trenernes tabelltips i bunnen av artikkelen!

På kvinnesiden tippes Vipers til topps i Eliteserien, sluttspillet og i NM. Sørlendingene vant også trippelen forrige sesong.

Lagets nye trener, den tidligere Larvik-suksesstreneren Ole Gustav Gjekstad, har også en ambisjon om å gjøre rent bord nok en gang.

– Vi håper å kunne være med å slåss om de norske titlene, sier han.

I tillegg har Vipers-treneren et mål om at laget skal ta seg videre til hovedrunden i Champions League.

Storhamar er tippet på andreplass og Larvik på tredje. Det spås en tøff batalje om toppplassene.

– Det blir fortsatt vanskelig å gjøre noe med Vipers, men vi håper å kunne være bedre enn i fjor. Jeg synes også at flere andre lag er forsterket, så jeg venter en tøff kamp om medaljene, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

– Vipers gjør rent bord

TV 2-ekspert Bengt tror Eliteserie-trenerne vil få rett i sine spådommer.

– Jeg tror Vipers gjør rent bord og vinner alle tre titlene denne sesongen også. Men det som var en trio i toppen forrige sesong kan bli en kvartett nå. Tertnes vil nærme seg Storhamar, Larvik og Vipers. Jeg er enig med trenerne som tror at Storhamar tar ett steg opp og tar sølv, mens Larvik tar ett steg ned til bronsen, med Tertnes tett bak, sier Svele.

Eliteserie-trenerne har også tippet de tre nyopprykkede lagene i bunn. Også der er TV 2-eksperten enig i vurderingene.

– Trenerne tror at de tre lagene som rykket opp fra 1.divisjon blir de tre i bunnen på nedrykk og kvalik. Jeg er enig at i Fana, Rælingen og Skrim Kongsberg får det tøft. Det er ellers vanskelig å finne laget som vil overraske denne sesongen, sier Svele.

Denne sesongen er det for øvrig en ekstra gulrot i sluttspillet. Det er seier der som gir en plass i Champions League, i motsetning til forrige sesong der det var seriemesteren som fikk Mesterliga-plassen. Det skal også spilles en best av tre-serie i sluttspillet denne sesongen.

Åttende sluttspilltriumf på rad?

På herresiden vant Elverum både serien og sluttspillet forrige sesong, ja sluttspillet ble faktisk vunnet for sjuende gang på rad.

Når sesongen kastes i gang 5. september er det med andre ord liten tvil om hvem som er den store favoritten, men Elverum-trener Michael Apelgren advarer om at det ikke blir en enkel jobb.

– Drammen og Arendal kjennes ekstra farlig i kampen om titlene, sier han.

​Drammen-trener Kristian Kjelling har en klar ambisjon om å gjøre det vanskelig for fjorårsmesteren.

– Vi ønsker å utfordre toppen i gullmedaljekamp. Jeg tror ligaen blir veldig jevn med kanskje 3-4 lag som skiller seg litt ut i toppen, sier han.

– Kan ha solgt seg fra gull

Bent Svele tror imidlertid at drammensernes gullmulighet forsvant med et spillersalg.

– Elverum vinner igjen. Drammen så ut som den største utfordreren, men jeg tror Drammen kan ha solgt seg fra gull ved å la Herman Vildalen gå til dansk håndball. Nå tror jeg at ØIF Arendal blir største utfordrer og tar sølvet foran Drammen på tredje, sier TV 2-eksperten, og legger til:

– Og Elverum tar sluttspillet for åttende gang på rad!

Det er ingen ev Eliteserie-trenerne som tipper seg dårligere enn på 7. plass, med unntak av Nærbø. Nykommeren tippes sist også av seg selv.

– Nærbø mener selv at de rykker rett ned igjen, og det er jeg enig i. Bodø reddet kvalik forrige sesong, men med viktige spillere borte tror jeg de rykker ned denne sesongen, sier Svele.