Pasningskongen hylles: – En fryd å se ham spille fotball

Jorginho, Maurizio Sarri og Chelsea har fått en drømmestart på Premier League-sesongen. TV 2s kommentatorer mener førstnevnte er «altavgjørende» for lagets suksess.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Her får du tilgang!

Tre kamper ut i Premier League-sesongen er det enkelte som sitter igjen med bedre opplevelser enn andre, og en av de store vinnerne så langt er Chelsea og deres nye manager Maurizio Sarri.

Søndagens 2-1-seier borte mot Newcastle var lagets tredje av tre mulige, og spesielt nyervervelsen Jorginho har fått en drømmestart på sin Premier League-karriere.

TV 2s kommentator Kasper Wikestad satt ringside i Newcastle i helgen, og i denne ukens episode av Premier League-podkasten skryter han uhemmet av Premier Leagues nyeste stjerneskudd.

– Han er fantastisk god. Det er sjelden man ser, og det var en utrolig morsom opplevelse å se ham på St. James' Park. Kommentatorplassene er så nære gresset, så man sitter så nære at man ser veldig tydelig måten de spiller på. Spesielt det å se Jorginho spille fotball, var en fryd. Det å se ballsikkerheten, evnen til å finne åpninger, fordelingen av ball og en spiller som gjør alt rett var fantastisk, forteller Wikestad.

Lytt til TV 2s podkast her!

Én pasning unna Premier League-rekorden
Tallenes tale var også klar, for brasilianeren var kun én pasning unna å tangere rekorden for antall pasninger av en enkeltspiller i en Premier League-kamp. 173 pasninger (hvorav 158 suksessfulle) er kun én mindre enn Manchester Citys Ilkay Gündogans rekord på 174. Etter tre kamper troner også Jorginho overlegent på toppen av statistikken hva gjelder pasninger fra enkeltspillere så langt denne sesongen.

Flest pasninger i PL 18/19:

  1. Jorginho, Chelsea, 338
  2. Virgil van Dijk, Liverpool, 256
  3. Aymeric Laporte, Man City, 250
  4. David Luiz, Chelsea, 248
  5. James Milner, Liverpool, 245
  6. Jean Michael Seri, Fulham, 244
  7. Antonio Rüdiger, Chelsea, 240
  8. César Azpilicueta, Chelsea, 233
  9. Joe Gomez, Liverpool, 233
  10. Marcos Alonso, Chelsea, 226

Allerede før kampstart søndag leverte TV 2-ekspert Brede Hangeland en analyse i studio som gikk på måten Chelsea spiller fotball på under Sarri (se videoen i vinduet øverst!), og det er liten tvil om at den italienske manageren har fått en drømmestart på sitt nye liv i Premier League.

– Han snakket om at det skulle ta tre måneder. Nå har det gått tre kamper, og det er full pott, sier Wikestad.

Lørdag venter Bournemouth i Tippekampen på TV 2s kanaler, før Cardiff og West Ham er de neste motstanderne etter Nations League-pausen som kommer neste uke. Også Wikestads kommentator-kollega Espen Ween er imponert.

– De har et kampprogram fremover som er veldig overkommelig. Det er ikke helt utenkelig med seks strake seirer, og hvis det da blir bedre etter hvert? Jeg synes Chelsea har kommet overraskende bra i gang, selv om de slapp litt ut av fengsel da de ble hamret løs på siste 20 minuttene mot Arsenal, sier Ween.


Kjenner spillemønsterne inn og ut: – Han har vært «altavgjørende»
Han har også bitt seg merke i en 26 år gammel brasilianers innflytelse sentralt i banen for de blå fra Vest-London.

– Trekket med å ta Jorginho med seg fra Napoli, og det å ha han dirigenten der til å ligge der og styre, har vært «altavgjørende» for Sarri, sier Ween om Premier Leagues ferskeste pasningskonge.

I tillegg til TV 2s kommentatorer, gjester Josimar-redaktør Frode Lia podkasten denne uken. Han har fulgt Sarris Napoli tett, og

– Hele katedralen til den typen Sarri-ball er hva Chelsea gjør på de første to tredelene av banen. Der er du avhengig av to midtstoppere og en dyp midtbanespiller for å få det til å fungere. Da er du avhengig av en kar som får det til å fungere, og her har du en kar som går rett inn og kjenner ballmønsterne og spillemønsterne inn og ut, og får det til å sitte, sier Lia.

Lytt til TV 2s podkast her!
Se Brede Hangelands og Erik Thorstvedst analyse av Chelsea (fra før Newcastle-kampen) i videovinduet øverst!

Se Tippekampen Chelsea-Bournemouth lørdag 16.00 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Her får du tilgang!