Innbytteren fikset Mjøndalen-seier i ellevilt sjumålsdrama

Sogndal trodde ett poeng var berget på overtid i toppkampen i 1. divisjon mot Mjøndalen, men innbytter Alfred Scriven ville det annerledes og gjorde 4-3.

Se avgjørelsen i Sportsnyhetene! ​

Mjøndalen-scoringen på overtid av overtiden utløste elleville jubelscener hos bortelaget på Fosshaugane. Flere tilreisende fans tok seg inn på banen for å være med på feiringen av det som var en svært viktig trepoenger.

Etter kampen kjempet Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth med tårene.

– Vi jobber knallhardt hver dag, og det er slike øyeblikk vi jobber for hele tiden. Å få se en unggutt avgjøre på denne måten, på den største scenen i 1. divisjon, er bare fantastisk, sa han til Eurosport.

Seieren betyr at mannskapet til Vegard Hansen kun har Aalesund foran seg på tabellen etter 21 spilte kamper. AaFK er bare poenget foran, riktig nok med én kamp mindre spilt enn serietoeren.

Viking og Sogndal på plassene deretter følger henholdsvis to og seks poeng bak Mjøndalen. Bruntrøyene har dermed kurs i retning et comeback på øverste nivå i norsk fotball.

Målbonanza

De første 45 minuttene i Sogndal ble et fyrverkeri av sjeldent merke. Det gikk riktignok 19 minutter før det første målet var et faktum, men deretter kom fulltrefferne nærmest på løpende bånd.

Først plasserte Sogndals toppscorer Sigurd Haugen ballen enkelt i hjørnet bak Mjøndalen-keeper Sosha Makani etter å ha blitt spilt fram av lagkamerat Eirik Schulze. Deretter gikk det kun et drøyt minutt før gjestene slo tilbake ved Jibril Bojang. Han fikk en enkel jobb etter at Sogndal-keeper Mathias Dyngeland måtte gi retur på en avslutning fra Jonathan Lindseth.

Med den scoringen overtok Mjøndalen for alvor taktpinnen i kampen. Drøyt halvtimen var spilt da Sondre Solholm Johansen stanget inn 2-1 på et hjørnespark, og fem minutter senere la Joackim Solberg Olsen på til 3-1 med en perle.

Mjøndalen-vingen fikk fulltreff fra 25 meter og kunne tilfreds se ballen fyke inn i krysset som et prosjektil.

Nær snuoperasjon

Sogndal brukte samtidig bare noen sekunder på å redusere til 2-3 etter Solberg Olsens rakett. Scoringen til Lars Christian Kjemhus var av den litt enklere sorten, men skapte ny spenning.

Første omgang var et regelrett fyrverkeri på Fosshaugane. Det klarte ikke de siste 45 minuttene å leve opp til. Annen omgang var i stedet relativt innholdsløs fram til langt inn i overtiden.

Da banket først Eirik Birkelund inn 3-3, og sekunder senere trodde hjemmepublikummet at Eirik Schulze hadde snudd kampen for Sogndal. Avslutningen fra meget god posisjon strøk imidlertid tverrliggeren.

I stedet stanget innbytter Scriven inn vinnermålet på overtid av overtiden etter et godt innlegg av Joackim Solberg Olsen.