Sørloths første mål sendte Palace videre i Ligacupen

Crystal Palace-spissen tok vare på en sjelden mulighet fra start.

Swansea - Crystal Palace 0-1

​Se sammendrag i Sportsnyhetene!

Alexander Sørloth fikk en sjelden sjanse fra start for Crystal Palace borte mot Championship-laget Swansea i Ligacupens andre runde tirsdag kveld.

Og han takket for tilliten med å sette inn kampens eneste mål etter 70 minutters spill. Spissen ble spilt opp av Jaïro Riedewald, før han dro seg fint inn i 16-meteren og banket inn 1-0 for Palace.

– Det tror jeg han har ventet veldig på, jeg tror det er veldig viktig å bare bli ferdig med den. En annen spiss har startet de tre første kampene uten å score, og så scorer han i sin første start – den første ordentlig muligheten, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Det var Sørloths første mål for Crystal Palace siden han kom i januar.

– For spisser er det godt å få den første. Og også i den første starten. Han kom i januar, fikk fire kamper fra start og en feilaktig annullert scoring. Det har sittet lengre inn enn det trengte. Han har vært der i åtte måneder, og det er ganske lang tid selv om han ikke har spilt så mange kamper på den tiden, sier Wikestad. ​

– Øker muligheten

Christian Benteke har startet sesongens tre første Premier League-kamper, men Sørloth har blitt byttet inn i alle. Nå gir han manager Roy Hodgson noe å tenke på før møtet med Mohamed Elyounoussi og Southampton lørdag.

– Øker målet muligheten for spilletid i Premier League?

– Ja, det tror jeg. Og ikke bare fordi han scorer mål, men fordi han får 90 minutter i beina på et høyt nivå. Han var bedre etter pausen enn før, i den andreomgangen skjedde det mye rundt Sørloth. Med den konkurransen som er der, hvor Benteke har mislyktes på alt og også på store muligheter, viser han at han kan sette mulighetene når han får dem. Nå er det et litt reservepreget Swansea, men det er ikke er fryktelig dårlig lag. De var jo i Premier League forrige sesong, sier Wikestad.

Sørloth skapte kampens første mulighet etter 14 minutters spill da han møtte et innlegg og fikk avsluttet, men skuddet ble blokkert og gikk til corner.

Fem minutter før pause burde Sørloth ha headet inn 1-0 da han fikk gå opp helt fritt på et hjørnespark, men forsøket gikk over.

Scoringen i andreomgang ga tydeligvis selvtillit for Sørloth, som ble langt mer involvert i Palaces angrepsspill etter en anonym start på omgangen, der Swansea hadde yppet seg mot Premier League-motstanderen.

Bersant Celina var for øvrig ikke med i kamptroppen til Swansea.

Gode nyheter for Lagerbäck

Swansea stilte i likhet med Crystal Palace reservepreget. Waliserne hadde fem debutanter, i tillegg til to spillere som startet for første gang.

– Han klarte seg bra. Han var flink til å holde opp ballen, fikk med seg lagkompiser og var smart i mye av det han gjorde. Det var en veldig oppløftende første start for sesongen, sier Wikestad.

Sørloth var for øvrig som ventet i den norske landslagstroppen som Lars Lagerbäck presenterte tirsdag. Norge skal ut mot Kypros og Bulgaria i TV 2-sendte Nations League i starten av september.

– Det er bra for landslaget at han viser målform. Joshua King scoret i helgen og har sett bra ut. Johansen var kaptein for Fulham i dag og Moi startet igjen etter at han gjorde det bra i helga. Det lover bra, sier Wikestad.

Premier League-lagene som deltar i Europa kommer først inn i neste runde.

Johansen-assist og stolpetreff

Viktige bidrag leverte også Stefan Johansen da Fulham sikret avansementet til 2. runde på hjemmebane mot Exeter. Vardøværingen åpnet hjemmelagets forsvar med den målgivende pasningen forut for Aboubakar Kamaras 2-0-scoring.

Samme Kamara sto også bak 1-0-målet. Landslagskaptein Johansen, som kun har fått to innhopp i Premier League-innledningen, spilte hele kampen for Fulham og var svært nær scoring i sluttminuttene.

Finnmarkingens gode frispark ble slått i stolpen av Exeter-keeper Christy Pym.

Klar for runde to i ligacupen er også Alexander Tettey og Norwich. Nordmannen spilte hele kampen da Premier League-klubben Cardiff ble slått 3-1 på bortebane. Tyske Dennis Srbeny ble dagens mann for Norwich med to scoringer.

Moi-avansement

Mohamed Elyounoussi fikk sin første ligakamp fra start for Southampton sist helg, og tirsdag var han igjen med i startoppstillingen da Premier League-kollega Brighton ble slått 1-0 etter en sen scoring av innbytter Charlie Austin.

Elyounoussi spilte hele kampen for gjestene i sørkystoppgjøret.

Joshua King spilte 25 minutter som innbytter Bournemouths 3-0-seier mot MK Dons. Lys Mousset, formsterke Ryan Fraser og Jordon Ibe sto for scoringene.

For Markus Henriksens Hull tok derimot ligacupeventyret slutt nærmest før det hadde begynt. Den norske landslagsprofilen var ikke med i kamptroppen da mesterskapsserieklubben røk 0-4 for Derby tirsdag.

På tribunen satt også landslagskeeper Ørjan Nyland da Aston Villa røk ut med 0-1 mot Burton.

Ved siden av Cardiff og Brighton ble Huddersfield tredje Premier League-lag som røk ut tirsdag. Det skjedde med 0-2 for Stoke, etter at Saido Berahino scoret sitt første mål på to og et halvt år.​

West Ham, som har tapt sine tre første seriekamper, lå lenge under mot ti AFC Wimbledon-spillere, men vendte til 3-1-seier over laget fra nivå tre. Dermed fikk Manuel Pellegrini sin første seier som "Hammers"-manager.