Stjernebacken roses etter dramatisk kamp: – Han er perfekt i det systemet

De første 75 minuttene skjedde det ingenting på St. James' park. Så smalt det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

Newcastle-Chelsea 1-2

Chelsea hadde mer enn 80 prosent ballbesittelse mot et Newcastle-lag som regelrett parkerte bussen.

​​De blå fra London slet imidlertid med å spille seg til de store sjansene, og fikk først hull på byllen da Eden Hazard scoret på straffe i det 76. minutt.

Newcastle svarte øyeblikkelig, og det på kontroversielt vis. DeAndre Yedlin slo Olivier Giroud rett i bakken med albuen, før han slo inn til Joselu som stusset ballen i mål fra første stolpe.

TV 2s kommentator var krystallklar på at målet burde vært annullert på grunn av albuen.

– Det er så klart frispark, sa Kasper Wikestad.

Men Chelsea var raske med å ta tilbake ledelsen. Etter en dødball endte ballen hos Marcos Alonso. Spanjolen sendte av gårde en avslutning. Yedlin feilet fullstendig da han skulle klarere, og satte ballen i eget mål.

Alonso hylles

Selv om han i historiebøkene blir stående uten målpoeng fra kampen, var Alonso svært sentral i Chelseas seier. Venstrebacken, som allerede har notert seg for ett mål og én målgivende pasning denne sesongen, skaffet straffe og var nest sist på ballen på vinnermålet.

– Alonso er perfekt i det systemet. Det minner om i Napoli, der Sarri også spilte med skjeve backer – én offensiv og én defensiv. Når han får mye rom å boltre seg i, blir det farlig, sier TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg i Premier League-studio.

Straffen han skaffet var imidlertid av det tvilsomme slaget. Han ble felt av Fabian Schär, men sveitseren var også på ballen.

– Jeg mener jeg fikk foten på ballen og kom meg foran motstanderen. Det var ikke slik at jeg kjente at det var kontakt og gikk ned, han felte meg. Det var en god seier og enormt viktige poeng for oss, sier Alonso til Sky Sports.

Sjansefattig

Den første halvtimen skjedde det fint lite på St. James' Park. Newcastle forsvarte seg, og Chelsea stanget.

Så åpnet det seg litt opp.

Først headet Salomon Rondón like utenfor fra kort hold, før Pedro fikk to gode muligheter på rappen. Først etter en lekker vending, så etter magisk forarbeid av Eden Hazard.

Spanjolen fikk imidlertid begge mulighetene med venstrefoten, og ingen av avslutningene var gode nok til å overliste Martin Dubravka i Newcastle-buret.

Nærmere kom ikke Chelsea, og lagene gikk til pause med 0-0.

– Benítez vet å være «party-killer». Han vet hvordan han skal stoppe «Sarri-ball». Det er en destruktiv, defensiv tilnærming, men det står 0-0 og de har lyktes ganske bra, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio i pausen av kampen.

Utrolige Jorginho

Tallene illustrerte kampbildet til pause. Chelsea hadde en ballbesittelse på 80 prosent. Særlig utmerket midtbanegeneral Jorginho seg – nyervervelsen fra Napoli hadde slått 86 pasninger til en medspiller, 19 mer enn Newcastle-laget totalt.

– Det er fascinerende å se hvor viktig han er blitt så kjapt, og hvor mye lederansvar han tar. Du har sett i dag hvordan han styrer og dirigerer, sa Finstad Berg.

Kanskje er brasiliansk-italieneren blitt litt for viktig.

– Han skal trå litt varsomt. En mann som David Luiz nekter å akseptere alle disse beskjedene. Det er en balansegang, men Jorginho er sersjanten til Sarri som skal sette disse ideene ut i praksis. De bør høre på ham, fulgte Hangeland opp.

Kortene haglet

Der det hadde vært enveiskjøring i første omgang, var det ikke noe mindre press mot Newcastle-målet i andre.

Benítez' menn stod imot, og var om mulig enda tøffere i taklingene enn før pause. Mellom det 65.- og 70. minutt klarte Fabian Schär, Federico Fernández og Matt Ritchie alle å pådra seg gult kort.

Så kom bortelaget uhyre nær scoring. Antonio Rüdiger bestemte seg for å hamre til fra 30 meter, og ballen smalt i tverrliggeren og ut. Så fortsatte det å smelle på St. James' Park, og Chelsea vant til slutt 2-1.

Det betyr full pott for Chelsea etter tre serierunder, mens Newcastle bare står med ett poeng.

Lagoppstillinger

Newcastle (5-4-1): Dubravka - Yedlin, Clark, Schär (Muto), Fernández, Dummett - Ritchie, Ki, Diamé, Murphy (Ayoze) - Rondón (Joselu).

Chelsea (4-3-3): Kepa - Azpilicueta, Luiz, Rüdiger, Alonso - Kanté, Jorginho, Kovacic (Barkley) - Pedro (Willian), Morata (Giroud), Hazard.